Lipanj 26, 2025, 23:41:29 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Nishikigoi Mondo  (Posjeta: 2109 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline TomislavKt

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • Nishikigoi mondo
Nishikigoi Mondo
« u: Siječanj 21, 2015, 13:24:14 poslijepodne »
Prosle godine negdje u petom mjesecu sam iz Japana na poklon dobio knjigu "Nishikigoi Mondo" i tek evo prije desetak dana je dosla na red za citanje.

Knjiga je pisana u formi "pitanje - odgovor" , meni osobno dosta zanimljiva i lagana. Uzmem je navecer pa procitam nekoliko stranica ... 
U knjizi se opisuje razvoj Koi-a od samih pocetaka kada su ih uzgajali iskljucivo za prehranu pa sve do danas, opisi varijeta,anatomija,ishrana,bolesti i svasta nesto sto nas zanima na nekih skoro 400 stranica.

Zanimljiva knjiga sa dosta podataka. Preporucam citanje  :up: :up:

Na linku se nalazi pdf sa porukama od poznatih uzgajivaca (Hajime Isa, Senichi Mano, Hisashi Hirashawa) i jednog od autora (Shuji Fujita) koje se nalaze na pocetku knjige.

https://www.dropbox.com/s/v1pfxnukw9rawka/Nishikigoi_Mondo.pdf?dl=0

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kutina
Odg: Nishikigoi Mondo
« Odgovori #1 u: Siječanj 21, 2015, 16:10:19 poslijepodne »
Razmisljao sam da si uzmem tu knjigu ali sam odustao iz 2 razloga:

cijena od nemalih cca 1000 kn i tematika knjige koja pokriva odgovore japanskih profica, nama hobistima sa brdovitog balkana prilicno apstraktno znanje.

Offline TomislavKt

• Punopravni član
    • Nishikigoi mondo
« Odgovori #2 u: Siječanj 22, 2015, 08:52:54 prijepodne »
Cijena je nesto veca ali "svaka skola se placa".
A sto se tice tematike i razmisljanja u stilu "nama hobistima sa brdovitog balkana prilicno apstraktno znanje"
tu se nikako ne slazem sa tobom.
Netko je zavrsio samo osnovnu skolu, netko i srednju, netko fakultet,  a netko je specijalizirao i doktorirao ... svatko prema svojim mogucnostima i zeljama. 
Ako nesto na prvi pogled izgleda jako tesko ne znaci da odmah treba odustati.  :up:
Knjiga nije zahtjevna samo je treba procitati. Kad uhvatim vremena fotografirati cu koju stranicu i staviti ovdje.
Meni je knjiga jako zanimljiva bas zbog nacina na koj je pisana. :)

Offline mrljo#2

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #3 u: Siječanj 22, 2015, 09:42:05 prijepodne »

.kako svaka škola košta, tako i svaki hobi ili strast prema nečemu isto ima svoju cijenu... nažalost u današnje vrijeme je teško uskladiti te svoje "strasti" s financijama...
..osobno sam i sam zaljubljenik u više stvari među kojima su Koi šarani i HD motocikli, no strast prema motociklima je ipak jača pa onda ova prva mora malo trpit! :)
 ..čovjek uči dok je živ i svako pročitano štivo ga obogati na neki način ma kojeg žanra bilo tako će i ova knjiga koju čitaš, tebi dati neke nove poglede, razmišljanja i smjernice koje ćeš vjerujem podjeliti tu sa nama!

Offline TomislavKt

• Punopravni član
    • Nishikigoi mondo
« Odgovori #4 u: Siječanj 27, 2015, 11:33:04 prijepodne »
Evo ovo ce uskoro postati aktualno ...