Srpanj 23, 2025, 21:34:43 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: led hang on ili t5 hang on  (Posjeta: 1272 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline KATE

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Dob: 41
led hang on ili t5 hang on
« u: Siječanj 16, 2015, 19:22:02 poslijepodne »
Pozz,namjeravam startati biljni akvarij (poneko zahtjevno i poneko manje zahtjevno bilje,gnojenje po EI,CO2-boca).Dimenzije akvarija bi bile 150*50*50,namjeravam staviti hang on/over tank rasvjetu.Ne mogu se odlučiti da li da uzmem led ili t5 lampe.Savjet sa iskustvima bi mi dobrodošao.Hvala

Offline FixFox

• Trade Count: (+24)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
Odg: led hang on ili t5 hang on
« Odgovori #1 u: Siječanj 16, 2015, 19:26:19 poslijepodne »
ja nekako preferiram T5, samo lampe moraju bit kvalitetne

Offline ZDmarinero

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zadar
« Odgovori #2 u: Siječanj 16, 2015, 20:16:01 poslijepodne »
mene zanima dali ova led rasvjeta sto prodaje elegnce ZETLIGHT LED može zadovoljiti kriterije sto je postavila Kate.!!
50 cm dubine, ok kad se stavi podloga moze biti i 40 cm stupca vode!
sad ako je ova ZETLIGHT LED ne zadovoljave neke uvjete da imas cubu kao tepih biljku koju hangon led rasvjetu staviti??? ili je jos T5 rasvjeta ipak numero uno!

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #3 u: Siječanj 17, 2015, 07:04:59 prijepodne »
glavna prednost leda je ta sto ima bolje prodiranje kroz vodu, dakle, na 50cm dubine, nikakav problem.

Ni 60 cm dubine akvarija + 10 cm visina rasvjete iznad akvarija nije problem, cak ni za kineske ledice bez leca, s lecama je prodornost jos i veca.

Za zetlight nemam pojma, preskupe su mi to igracke, medjutim gledajuci najskuplji (a valjda je to i najjaci model, neda mi se klikati sad na sve), 9600 lumena je nekako siromasno.

375 litara vode, 9600 lumena, ako je dobra i ispravna ona matematika, s ovom rasvjetom imas tek oko 25 lumena po litri vode, dok bi za neki zahtjevni akvarij trebala imati 30-40 lumena po litri, barem tako pisu.

Za srednje zahtjevni akvarij je to ok.

Naravno, ovo je cista matematika, u praksi rasvjeta mozda rastura i daleko vece-dublje akvarije, bez obzira sto drzali,ali cijena je ta koja meni ne pase.  :D :D :D

Za parsto kuna si sam izradis rasvjetu, ili cistu led, ili kombo (jos bolje) s t5, i miran si.