AKVARIJ:
- dimenzije/litraža :AQUA SUTZ Aqua 4 Kids - akvarijski set četvrtasti 40x25x25cm/4mm, 6W LED, 25l
- temperatura : 28
- parametri vode: pH, NO2, NO3, GH i KH -----
- vrijeme od pokretanja akvarija : godina dana
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice : 2 tjedna
- koliko često i koliko mijenjate vode : tjedno 2 x 5l
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija : da tako i mijenjam vodu
FILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat) : filter koji sam dobio uz akvarij
- način i periodi čišćenja filter materijala : Odvojim spužvu i u vodi koju sam izvadio iz akvarija ju malo stisnem par puta. I malo sa prstima prođem kroz spužvu.
- što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...) : spužva
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi? Panj ne znam koje vrste i kamenje isto ne znam koje vrste. Ali oni su već unutra godinu cijelu i nije bilo problema.
- grijač - onaj koji sam dobio uz akvarij
- pumpa za zrak : nemam
- CO2 sustav – kakav -- DIY
- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.) Tetra aquasafe , Tetra Plantamin
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka Imao sam Betta mužjaka , 2 betta ženke + 1 novu bettu ženku ( nakon koje je počeo pomor ) , 2 corydoras jullya , imao sam ancistrusa gold i labeo bicolora. Nove neon tetre. Mnogo red cherry kozica.
- starost ribica- Betta mužjaka sam kupio na akteru 2014 i bilo je sve super do evo danas

((((( bette ženke su kupljene u pet centru nekoliko dana nakon mužjaka. Nova betta ženka je kupljena prije tjedan dana radi eventualnog parenja koje nije uspjelo jer muški betta nije slagao bubble nest moguće zbog toga što nisam imao grijač u tom posebnom tanku tj kanti.Cory-i su oko 2-3 mjeseca stari. Ancistrus je bio mlad isto. Umro je najvjerojatnije od šoka,jer nakon što sam vidio dvije mrtve betta ženke u svom akvariju, odmah sam ih sve izvadio i stavio u veliku posudu sa grijacem. I kad sam se probudio bio je mrtav. Imao je veliku crnu točku ispod glave više straga od usta. Sada sam još stavio unutra 5 neon tetri jer sam ih dobio na poklon. I sada mi se na jednoj od njih pojavila nekakva bijela mrlja na leđnoj peraji. Poslikat ću. Ne svrbi se ni ništa za sad.
- ima li potencijalnih „terorista“ -- Na početku prije godinu dana bila je velika agresija između muškog i ženskih betta. Ali se to potom smirilo. Čak je bilo i uspješno parenje u tom zajedničkom tanku ali bettan mi nije oplodio jaja iako je čak i došlo do parenja. Bilo je također naganjanja između labeo bicolora i betta ženki.
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja) - hranim dva puta dnevno sa Tropical betta . Sada vidim da je rok do 8.2015.
BILJE I HRANJIVA PODLOGA
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke - ne
- da li imate alge i koje (obavezno napomenuti ako imate Cijano bakteriju) - ne znam baš kako prepoznati cijano bakteriju. mislim da nemam jer akvarij nije baš blizu sunca
- da li ste nedavno koristili neko kemijsko sredstvo za ubijanje algi -ne
- od čega se sastoji podloga i kako je rađena te koliko su debeli pojedini slojevi-imam samo crni šljunak
- da li koristite tabletice za gnojenje bilja, koje i kako su stavljene u podlogu - ne
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) - Stavio sam DIY co2 , dodao sam jednu betta ženku i dosta biljaka ( kupljenih preko interneta i jednu u pet shopu ).
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris) - Jučer je bilo zamućenje vode , miris baš i nisam osjetio.
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma - Sve je bilo normalno. Onda sam stavio DIY co2. I dalje mi se činilo sve normalno. Onda sam kupio žensku bettu i hygrophillia corymbosa angustifolla u pet shopu. Prvo je ta betta bila u zdjeli i u kanti ali izolirana od muškarca.On se šepurio i sve ali nije radio gnijezdo.Zatim sam ju lagano stavio u glavni akvarij, aklimatizirao i sve. Bilo je normalno sve. Tada sam isto u glavni akvarij stavio i hygrophilliu. Zatim sam idući dan stavio još saggitariu subulatu , hygrophilu polyspermu i cryptocorine affinis malo losije kvalitete.Hranio ih i sve je bilo normalno. Jele su sve tri betta ženke. Tada je još mužjak bio u kanti jer sam htio prvo da se posloži hijerarhija ženki. Tada sljedeće jutro ta nova betta ženka mrtva-već su je kozice počele jesti. Mislio sam ubile ju ostale ženke jer nije imala uopće jedan dio peraje-ali to su očito bile kozice pa nisam nikog izolirao. Sljedeće jutro obje stare betta ženke mrtve- nikakvih simptoma ni necega ocitoga. Tada sam sve ribice prebacio u kantu sa grijacem i drzao ih tu preko noci.Ujutro mi je umro ancistrus od šoka pretpostavljam.Izvadio sam više od pola vode van, sve biljke,kamenje,panjeve i usisao detaljno podlogu. Detaljno da detaljnije nije moglo. Vratio sam panj i biljke i ostavio tako preko noći. Ujutro sam vratio sve ribice u akvarij. Izgledalo je sve normalno.Sljedeće jutro mi se pojavilo malo mutnija voda. Danas evo popodne. Dođem i vidim muški bettan mi je uginuo

(((((((((((( pa nije valjda zbog hrane koja je imala rok trajanja do 8.mjeseca

(((((
- promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima... - ništa
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...) - hranio se normalno , ponašanje moga bettana nikada nije bilo neko ekstra živo , ali uvijek bi izašao kad bi me vidio.
- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...) - ----
- kad su se simptomi prvi puta uočili ----
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima -----
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća? uginule mi 3 betta ženke 1 betta muški i ancistrus. Živa ostala jedino 2 ancistrusa i sad sam stavio 5 neonki koje sam dobio za poklon jer nemam kamo s njima a grijača drugoga nemam.
- stanje ostalih stanovnika- neonka jedna mi ima nešto bijelo na sebi
Molim vas da me ispravite u svemu što radim krivo i što bi si trebao nabaviti. Hvala vam i RIP LIKI <3