Malo je informacija koliko je star akvarij, koliko riba, parametri vode, kakve sve bolešture imaš itd. Riba ti može imat virusna i bakterijska oboljenja, ako je trbuh napuhan zadržava se ispod površine vode ima skupljene peraje i anus upaljen moguće da je trbušna vodenica. LJečit se može ako se na vrijeme otkrije a ako ne onda cirkus jer če zarazit sve živo ako se otvori trbušna šupljina tada nema druge akvarij dezinficirat. Bolje ti ribicu makni odmah a dezinficirat čuj ako ni došlo do tog ja mislim da ni me trebaš onda , promijeni 50% vode stavi sve šta treba i ubaci lijek kao preventivu ako je koju zadesilo da na vrijeme reagiraš koliko znam to se riješava antibioticima znam da Tetra ima neke ljekove Tetra ciklin ijoš neki je od tetre ali ne mogu se sjetit ako se sjetim javit ću ti. Trbušna vodenica podložne su ribe ako nepravilno hraniš, ili gladuju, stres pad temparature. Crne alge čupave tj dlakave sam imala to je bio užas močvara meni je ovo pomoglo: promijenila 50%vode, oprala kamen korijen pod tuš, očistila staklo spužvicom, biljke očistila spužvicom, šta nisam mogla malo sam odrezala listove malo dosta šta mogu naraste to oprala ukrase pod tuš, svijetlo gorilo 5 sati ugasila na 3 do 4 sata i pred veče upalila i usisala dno. Nakon tjedan dana ponovila postupak sav i od tad sve ok bez ikakvih tekučina i kemijanja prirodnim putem.Par dana to radi sa svijetlom da im onemogućiš da se razvijaju dalje.