Kolovoz 06, 2025, 04:07:55 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Bloat ili....???  (Posjeta: 1558 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Lucky_26

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Bloat ili....???
« u: Svibanj 25, 2006, 16:24:00 poslijepodne »

Ljudi,imam jedan veliki problem.Naime,crkavaju mi ribe,jedna svakih par dana.Simptomi su uvijek isti,riba se počne napuhavati na donjem dijelu trbuha i samo odjednom skupi rep i ne može pilvati,a to znači da se ne hrani pa umre.Da li je to bloat ili nešto drugo?Koliko vidim po postovima bloat napada ciklide,a ovi moji su gupiji.Ako je,što mi je činiti?Da li ima spasa za ostale ribe,ili ću morati počiniti ratni zločin i sve ih poslati u vječna lovišta?Pretpostavljam da me čeka i totalna dezinfekcija akvarija(već kad smo kod toga,s čim je najbolje dezinficirati?)??I još nešto,kako se riješiti crnih algi?Imam ih po svemu,od kamenja do grijača i biljaka.Da li da dezinficiram biljku u hipermanganu ili je bolje nešto jače(što?)??To bi bilo to,bar mislim.hehehe vidi se da nisam dugo bio ovdje
Zagreb,Travno

Offline duda

• Punopravni član
Bloat ili....???
« Odgovori #1 u: Svibanj 25, 2006, 20:55:00 poslijepodne »
Malo je informacija koliko je star akvarij, koliko riba, parametri vode, kakve sve bolešture imaš itd. Riba ti može imat virusna i bakterijska oboljenja, ako je trbuh napuhan zadržava se ispod površine vode ima skupljene peraje i anus upaljen moguće da je trbušna vodenica. LJečit se može ako se na vrijeme otkrije a ako ne onda cirkus jer če zarazit sve živo ako se otvori trbušna šupljina tada nema druge akvarij dezinficirat. Bolje ti ribicu makni odmah a dezinficirat čuj ako ni došlo do tog ja mislim da ni me trebaš onda , promijeni 50% vode stavi sve šta treba i ubaci lijek kao preventivu ako je koju zadesilo da na vrijeme reagiraš koliko znam to se riješava antibioticima znam da Tetra ima neke ljekove Tetra ciklin ijoš neki je od tetre ali ne mogu se sjetit ako se sjetim javit ću ti. Trbušna vodenica podložne su ribe ako nepravilno hraniš, ili gladuju, stres pad temparature. Crne alge čupave tj dlakave sam imala to je bio užas močvara meni je ovo pomoglo: promijenila 50%vode, oprala kamen korijen pod tuš, očistila staklo spužvicom, biljke očistila spužvicom, šta nisam mogla malo sam odrezala listove malo dosta šta mogu naraste to oprala ukrase pod tuš, svijetlo gorilo 5 sati ugasila na 3 do 4 sata i pred veče upalila i usisala dno. Nakon tjedan dana ponovila postupak sav i od tad sve ok bez ikakvih tekučina i kemijanja prirodnim putem.Par dana to radi sa svijetlom da im onemogućiš da se razvijaju dalje.

Offline franco9200

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • http://www.akvarij.net
Bloat ili....???
« Odgovori #2 u: Svibanj 26, 2006, 08:32:00 prijepodne »
ako su ti ribice malkice nakostriješene pored svega ovoga onda je to dropsy, dropsy je više simptom nego bolest i dosta je čest,najčešće je povezan sa bakterijskom infekcijom, imaš lijekove ali ne pali uvijek........
Rijeka, Zamet, Trsat
..........................
* ne vjeruj ribi koja laže....

Offline mtomasic

• Punopravni član
Bloat ili....???
« Odgovori #3 u: Svibanj 26, 2006, 09:03:00 prijepodne »

Sliku, sliku (ne tvoju ) ribica, bolesti daj!!

I bloater, i dropsi, i pinekon su različiti naziviza iste simptome, BOLEST. I to jesu SIMPTOMI za sporozou i/ili bakterijsku BOLEST!! A moglo bi, po opisu, bez slike, parametara vode ...., "ticati se" i air-svim bladera i/ili zatvora probave ili ....

Ugodan vikend vam' a ribicama ozdravljenje.
mtomasic

Offline Lucky_26

• Punopravni član
  • **
Bloat ili....???
« Odgovori #4 u: Svibanj 26, 2006, 16:23:00 poslijepodne »
Mislim da me čeka dezinfekcija,jer mi je jedna krepala,a da ju nisam odmah skuzio pa su je počeli jesti.
Zagreb,Travno