Kolovoz 07, 2025, 00:18:16 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Zlatna ribica  (Posjeta: 1127 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Suzi_bj

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Zlatna ribica
« u: Travanj 25, 2006, 23:46:00 poslijepodne »
Imam jedan problem, a posto sam novopeceni vlasnik malog akvarija onako iskreno nemam pojma o nicemu.
Kupila sam zlatnu ribicu koja je nakon tjedan i pol dobila jednu rupicu na peraji. Covjek kod kojeg sam kupila ribicu je rekao da su to bakterije i dao mi je ljek koji se zove Costapur. Prvi put sam ga primjenila prije 2 dana ali nema nikakvog poboljsanja.
Danas sam zamjetila da joj je na vecoj peraji nesto kao priljepljeno velicine polovice zrna rize pa sam, posto je bilo ocigledno da nije nikakva izraslina, odstranila tu malu zivotinjicu sa peraje.
Prozirna je i ima crne pjegice po sebi i podosta malih nozica.
Cula sam za pjegice i svasta ali ovo mi je totalno nepoznato.
Nisam stigla citati teme pa se unaprijed ispricavam ako je vec netko postavio ovu temu, ali nebi voljela da mi ribica ugine, pa vas sve molim ako znate sto je to da mi pomognete i kazete kako da se rijesim te nemani.........

Offline duda

• Punopravni član
Zlatna ribica
« Odgovori #1 u: Svibanj 25, 2006, 21:37:00 poslijepodne »
Sera costapur je koliko znam za "bijele točkice" ( Ihtioftiriaza) ako riba ima po sebi da tako kažem "bijele točkice" to ćeš lako prepoznat ima po koži i dođe i po perajama sitne male točkice kao da im je po tijelu netko posuo npr soli nije opasno ako se na vrijeme riješi stavi se lijek doziranje piše u upustvima nije kod svakog ljeka isto i ne može isprve treba ponovit tretman i promijenit dio vode ako treba neprolazi ništa za 1 ,2 dana. Šta se tiče tog nametnika možda je došla sa tim pa se to razvilo, ne bih ti znala to nisam hvala bogu prošla. Ako ti nitko ne odgovori nemoj dugo čekat da ne bude kasno , moj ti je savijet odi ponovo u trgovinu i pokaži mu tog nametnika ako riba još ima. Ili mu reci ili da probaš u nekoj drugoj trgovini samo da ne bude prekasno. SRETNO!

Offline franco9200

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • http://www.akvarij.net
Zlatna ribica
« Odgovori #2 u: Svibanj 26, 2006, 08:28:00 prijepodne »
ako joj ne vise crvići sa škrga onda je vjerojatno lernea sidreni crv, nema šta drugo biti..... imaš lijek protiv tih crva....
Rijeka, Zamet, Trsat
..........................
* ne vjeruj ribi koja laže....

Offline mtomasic

• Punopravni član
Zlatna ribica
« Odgovori #3 u: Svibanj 26, 2006, 09:42:00 prijepodne »

"Novopečenom vlasniku" ne zamjera se na nedovoljnom opisu, nedostatku parametara vode, ali UPRAVO ZATO, možda bi pomogla slika ribice, bolesti!!

Na škrgama bi bilo daktilogirus, na perajama .... .... girodaktilus, lerneanebi trebala bitikao "zrno riže", duguljasta je do 20mm, argulus je do 12mm, neki ergasilus ili parazit ili metilj ...., po opisu "životinjica, nožice" bi moglo biti .... a možda si "isčeprkala" i nešto drugo ....

Kad si zavoljela ribicu, "nebi voljela da ugine", neće ti biti teško, povečalo u ruke, slikati "neman", ili barem nacrtati, istražiti i TOČNO DEFINIRATI što je??

Ugodan ti vikend ribici izlječenje.
mtomasic