U dobre ruke poklanjam najmanje jednog, a poželjno četiri patuljasta ciklida (Nanacara anomala).
Evo i zašto:
Prije nekog vremena kupio sam četiri ove ribice i ispalo je da su dva mužjaka i dvije ženke. Prolaskom dovoljnog broja tučnjavi postalo je jasno tko je alfa mužjak - on mlati sve. Onda je tu alfa ženka koja mlati sve osim alfa mužjaka. Pa dođe beta ženka koja dobiva po glavi od alfa para, a sama se iskaljuje na (pogađate već) beta mužjaku. Beta mužjak je onaj koji od svih dobiva po p****.
Hijerarhijsko stanje se dobro vidi po stanju peraja. Beta mužjak više uopće nema repnu peraju i morao sam ga spasiti stavljanjem u kotilicu za živorotke.
Komplikacije tu ne prestaju - moja ženskija polovica ima problema sa prihvaćanjem prirodnog poretka stvari te se redovito svađa s ribama. Nakon što je vidjela kako je prošao beta mužjak zaprijetila je bolnom i sporom smrću svim pripadnicima njegove vrste (i njemu), te je odlučila da će započeti tako što će svima odrezati repove.
Kako sam je uspio natjerati da (barem privremeno) odgodi izvršenje atentata ostaje mi jedino da uputim apel
SPASITE CIKLIDE!!!!
Kontakt na mail, a može i 098 260 880