Kolovoz 05, 2025, 09:45:29 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Barbusi & 80l akvarij  (Posjeta: 1087 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline joze

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Barbusi & 80l akvarij
« u: Srpanj 03, 2014, 16:12:32 poslijepodne »
Pozdrav,
treba bi mi jedan savjet. Puno sam čitao, pitao ali ništa konkretno nisam dobio za odgovor. Imam dakle 80l akvarij (s time da je to sad vjerojatno 70-75l zbog šljunka itd.) i u njemu su sada 11 barbusa (3 tetrazona, 2 tetrazona zelena, 6 albina) te dva čistaća.  Trenutno su još i dva mala skalara ali oni idu brzo vanka u drugi akvarij, mislia sam ih držat neko vrijeme dok su mali zbog gracioznosti, ali barbusi su počeli grickat repiće i nema smisla skalarima uništavat život.

Mene sad zanima, koje još kombinacije mogu ići sa barbusima (sigurne isprobane kombinacije, rekao sam sebi da nema više smisla one kombinacije da nekome štima, nekome ne)  i koliko bi ih još mogao ugurati a da ne dođe u pitanje prenapućenost akvarija?

Da li ima smisla dodavati još koju vrstu ili da se zadržim na barbusima?

Offline Čiča

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
Odg: Barbusi & 80l akvarij
« Odgovori #1 u: Srpanj 03, 2014, 16:23:06 poslijepodne »
Barbusi su poznati po temperamentu i kao živčane ribeJato od 11 komada je u redu i u 8o litara dovoljno.Dok sam imao barbuse,uvijek sam ih kombinirao sa nekim brzim ribama iz porodice tetri.Koje god izabereš nećeš pogriješiti.Samo pazi da ne pretrpaš akvarij ribama.

Offline crasho

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
« Odgovori #2 u: Srpanj 03, 2014, 16:33:17 poslijepodne »
moji barbusi su bili sa crvenim neonkama, jedino ti je litraža malo na knap pa bi ja radije samo barbuse stavio :)

Offline joze

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Srpanj 03, 2014, 16:43:52 poslijepodne »
Da dodam 5 neonki još i da završim sa dodavanjem riba? Koja je šansa da bi i neonkama grickale rep?

Offline crasho

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
« Odgovori #4 u: Srpanj 03, 2014, 18:15:00 poslijepodne »
Neonke su jatne ribice i mislim da ih je 5 premalo da bi se osjećale sigurno pogotovo što imaš 11 ludih barbusa, ne vjerujem da bi ih grickali ali bi mogle neonke biti pod stresom. 11 barbusa i 2 čistača je po meni sasvim dovoljno za tvoj akvarij, ja sam imao 96 litara i jedno kraće vrijeme 30 neonki, 10 barbusa nažalost počele su ribice ugibati zbog prenapučenosti

Offline viktori

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #5 u: Srpanj 03, 2014, 18:24:25 poslijepodne »
Koje cistace imas? Radi malo raznolikosti, stavi mozda 1 ancistrusa, sijamca ili dva i mozda 1 aymonierija ili otocinklusa.

Offline joze

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Srpanj 03, 2014, 18:30:45 poslijepodne »
2 su ancistrusa koje se po dnu vide najčešće kad ostale ribe otiđu na površinu po hranu, inače ih je teško primjetiti jer više vole zadnji plan  :)