Svibanj 13, 2025, 04:34:54 prijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: riba leptir  (Posjeta: 2199 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline aky_mala

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Dob: 32
  • Obožavam životinje!!!!!!!!!!!!!
riba leptir
« u: Lipanj 10, 2014, 13:06:20 poslijepodne »
dakle, zanima me uglavnom sve sto se tice ove ribe... :) kako se slaze sa gupijima, neonkama, i ostalim ribama, kakvu hranu jede, kolko ju je tesko drzat, dali trazi nesto posebno, razlike u spolovima, zivotni vijek..... ma sve me zanima.... :) vidjela sam ju jednom u ducanu i od tad ju zelim.... :) prekrasna mi je..... :)

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Odg: riba leptir
« Odgovori #1 u: Lipanj 10, 2014, 14:19:53 poslijepodne »
RIba je fora prvih 15 minuta, i vise ne.

Jer, sve sto vidis na slici koju si stavila, vidjela bi uzivo - ribu koja manje vise nepomicno stoji malo ispod povrsine vode i ceka. I to je to.

Proucavao sam malo, jer se i meni svidjela, ali odustao sam, dosao sam do zakljucka da ju je kvalitetno jako tesko drzati u akvarijima, posebice u nekim zajednickim (gupi,neonke i slicno), i da postoji jako jako puno nacina na koji ce ova riba u kratkom vremenu okoncati svoj zivot u akvariju.

Od iskakanja van, do udaranja u poklopac akvarija, pouci malo cime i kako se u prirodi hrani, i sve ce ti biti jasno. Bolje joj se divi na slikama, bez obzira sto je u ducanu drze, i sto ce ti oni eventualno reci.

Offline aky_mala

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Lipanj 10, 2014, 15:33:31 poslijepodne »
znam da je to ubiti nepomicna riba, a po obliku i smjestaju usta, rekla bi da se hrani nekakvim kukcima koji padnu u vodu. ono sto sam ja cula o njoj je da bi mogla pojest manje ribe, ali vise od toga neznam.... znam da je to jako neugledna riba, ali bas mi se zato i svida......

Offline zeko1986

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #3 u: Lipanj 10, 2014, 18:40:18 poslijepodne »
Ja sam ju imao 2 godine,riba je nepomična ali ju je jako fora za vidit :up: Iskočila mi je nekoliko puta tokom pranja akvarija zato pripazi jer jako voli iskakat van.Ja sam svoju tako i izgubio,nisam primjetio da je iskočila :'(

Offline aky_mala

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Lipanj 11, 2014, 01:36:25 prijepodne »
moj akvarij je poklopljen, tako da iz njega nemoze iskocit, a sto se tice ciscenja... imam iskustva sa skakacim ribama... :)
a gdje ga se uopce moze nabavit? ja sam ga vidla do sad samo u jednom ducanu a cjena mu je bila oko 180 kn... :/

Offline zeko1986

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #5 u: Lipanj 11, 2014, 07:50:32 prijepodne »
Ma i moj je bio poklopljen,iskakala je dok sam čistio akvarij.Cijena mi je malo previsoka,toplo preporučam kolegu iz slovenije on je jedini koji bi mogao imat takvu ribu.Ako se ne varam ja sam svoju platio nekih 40ak kuna ne više.

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #6 u: Lipanj 11, 2014, 08:06:27 prijepodne »
može s gupijima, bit će jako sretna i debela, jer se gupiji zadržavaju pri površini kao i ona...

imao sam ih i bez obzira što su statične uglavnom, osim kada love/kad ih se hrani, moram reći da mi je jedna od dražih i mislim ih ponovno nabavljati u dogledno vrijeme za afrički biotop...  ima ono nešto , barem meni :)

Offline ninci

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #7 u: Lipanj 11, 2014, 09:50:34 prijepodne »
Točno tako, ali ja sam je pokušavala imati i sa neonkama, bez obzira što se ona zadržava uz površinu, za hranom joj nije uopće problem i zaroniti!!!  :devil:
tako da sam se uz nju prebacila na serpe, nakon što sam ostala bez neonki.
Moja nije bila baš previše statična...napravila sam viši poklopac samo za nju, i često bi joj ubacila kakve bube u akvarij da se najede, jer je moja odbijala ikakvu hranu osim živu....
Znam da sam je imala u akvariju 2-3 godine i ne sjećam se kako je skončala.
Također sam ju platila oko 50-tak kn.
Pustike, Turopolje

Offline kliker

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #8 u: Lipanj 16, 2014, 17:55:56 poslijepodne »
Imaš ju u HOOP-u čini mi se dvije da sam vidio.

Galaxy SIII