Ovako...akvarij sam kupila kao totalni pocetnik i s njim u kompletu dobila Eheim unutrasnji filter, grijač i mali termometar.
Diskusi su mi bili super dok sam birala ribice pa sam njima dala prednost. Uzela sam 2 i ostale ribice koje se po preporuci dobro s njima slazu.
Naknadno sam uzela 2 botie, a jos dva mala diskusa dobila na poklon.
Odrzavam na nacin da filter perem jednom tjedno, kuciste pod tušem, spuzvu u akv. vodi, a unutra na vrh filter spuzve dodam vatu. Vodu kontroliram kontrolnim trakicama 1-2 tjedno.
Izmet i prljavstinu usisem svako drugi dan, uglavnom izbacim cetvrtinu vode, a kod vecih izmjena-jednom u 10 dana promjenim pola vode.
Dodajem vodu iz Brite (kod manjih izmjena), a kod velike izmjene dio vode bude iz brite, dio pipovace tretirane sa Aqua safe-om, odnosno sad sam kupila Biotopol JBL.
Planiram kupiti veci akvarij, ali se nadam nekoj povoljnijoj prilici, pa ako netko zna nekog tko prodaje akvarij s opremom adekvatne litraze za mene-molim da se javi :-)
Diskusi su imali jedan mrijest prije mjesec dana i do jutra su botie pojele ikru...sad se opet nešto treskaju i čini mi se opet pripremaju na mrijest.
Zapravo se po diskusima ni ne kuzi da im je premali akvarij jer dosta miruju...ponekad se nesto zalete lijevo-desno, muzjaci se rado potuku i stalno nesto naguravaju oko svega...inace bi rekla da im je ok.
Bila bi zahvalna da mi napisete kako da uspijem kvalitetu vode odrzati na ok nivou dok sve ne preselim u veci akvarij