Srpanj 22, 2025, 18:25:23 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: broj ribica  (Posjeta: 4312 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mikica

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
    • BH akvaristika online
broj ribica
« u: Svibanj 12, 2006, 00:10:00 prijepodne »
imam akvarij od 75 litara s dosta biljaka .interesira me broj ribica svake od vrsta koje bih nabavila i drzala u njemu .naime kupila bih ramireze ,apistogramme i jato neonki ,po mogucnosti kardinalke ...u tom aq bi jos imala jednog ancistrusa ,dva corya i jos pitanje ...kako bi se slagale sa botiama machracantama ? imam dvije pa ne znam da li da ih ostavim s barbusima ili da ih stavim u novi aq sa gore navedenim ?? da li te botie podnose vodu kakva treba ramirezima ,neonkama i apistogrammma ? nadam se da nisam mnogo zakomplicirala

Offline Rossonero

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • Malawi & Tanganyika
    • Hrvoje Jukica Photography
broj ribica
« Odgovori #1 u: Svibanj 12, 2006, 00:32:00 prijepodne »
Pošto je jedan od mojih akvarija litražom vrlo sličan tvom, prvo bi preporučio da se odlučiš na jednu od te dvije vrste ciklida... dakle, ili apistogramme ili ramireze (jedan mužjak na dvije ženke) jer bi u protivnom često dolazilo do svađe oko terena. No, ne zaboravi, netko ima sasvim dobra iskustva kad na toj litraži ima i jedne i druge.

Ja sam se prvo odlučio za apistogramme a sada su mi tu ramirezi :) A što se ostalih riba tiče, to je OK jedino nebi ubacivao botie, čisto moj ukus :)
Hrvoje - Split

Offline riza

• Punopravni član
broj ribica
« Odgovori #2 u: Svibanj 12, 2006, 00:52:00 prijepodne »

Za ove sitne ribe ti je zlatno pravilo koliko litara toliko ukupno centimetara ribe.

Znaci neonke su cca 4 cm kad narastu sta bi bilo jato od 10 komada = 40 cm, naravno ribe se racunaju bez repa.

Recimo 6 ramireza, 10 neonki, 2 corya i ancistrus upadaju u taj standard
Lokve, Gorski Kotar Hrvatska

Offline mikica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
    • BH akvaristika online
broj ribica
« Odgovori #3 u: Svibanj 12, 2006, 01:16:00 prijepodne »
ok shvatila sam ovo s centrimetrima i litrazom ...ali o ovih ramireza ..koliko muskih ,koliko zenskih ??

Offline kkliba

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • zvjerka
broj ribica
« Odgovori #4 u: Svibanj 12, 2006, 08:06:00 prijepodne »

Evo ovako vrlo jednostavno 1litra VODE = 1 cm veličine RIBE po karakteristikama tj. maksimalnoj veličini na koju ribemogu narasti.
- ništa nije dovoljno dobro da nebi moglo biti još bolje -

Offline lp

• Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
broj ribica
« Odgovori #5 u: Svibanj 12, 2006, 08:17:00 prijepodne »

Pazi sad ja u 54l imam 14 neonki, 2 corya, 2 algojeda (sijamac, aymoner) i jedan par ramireza...to bi bilo daleko previse po tim mjerama,a sve super. Od opreme nemam nist posebno ekstra, imam puno bilja pa to valjda utjece.

Parametri vode odlicni, pa ti zakljuci. Koliko sam ja shvatio od nekih renomiranih akvarista, to ti ovisi dosta do vrste riba, naravno da zlatne ribe ili ciklidi prljaju vodu vise i kake puno vise nego neonke.

Edited by: LP25