Kolovoz 07, 2025, 01:08:02 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: eto slozio  (Posjeta: 2508 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline MrCROant

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Rudeš
eto slozio
« u: Lipanj 24, 2014, 01:32:16 prijepodne »
15L mrijesni akvarij sa spuzva filterom
nariktao meku kiselu vodicu
ubacio zenku tetre i nakon dva dana(danas)muzjaka (Nematobrycon palmeri ili ti carska tetra)

ceka se sutra ujutro da vidim hoce li se mrijestiti ..inace uredno to rade u akvariju
ako nece htjeti probat cu mijenjati vodu svaki dan po jedno trecinu ....

imam artemiju spremnu ali mislim da nije ona najsitnija ..gdje to ima za nabaviti?

javim nadam se dobre vijesti :)

savijeti ideje?

thx
P.S. ovaj post ce mi biti ko neki zurnal :D

Offline MrCROant

• Punopravni član
Odg: eto slozio
« Odgovori #1 u: Lipanj 25, 2014, 17:21:30 poslijepodne »
I tak nis se ne desava osim kaj miski naganja zenku da je sva jadna izbezumljena..
u akvariju preostale tetre su se danas opet mrijestile :D

mislim da cu ovaj par vratiti nazad da se zenka malo odmori ...

al su ovi muski napasni .....

mislim da ce biti nesto ali nemam trenutno vremena ozbiljnije se pozabaviti mrijestom ..

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #2 u: Lipanj 25, 2014, 17:24:25 poslijepodne »
Kad uspijes dobiti mrijest i izleci malce,shvatiti ces da je to bilo najlaksi dio,a onda imas jako puno brige i posla sa hranjenjem i izmjenama vode,i to tako bar mjesec dana,a prva dva tjedna su kriticna jer moraju jesti svako malo a voda mora biti savrsena,i treba ti za prvu hrani infusoria,a ne artemija
Sretno

Offline MrCROant

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Lipanj 25, 2014, 17:30:54 poslijepodne »
yes yes .. imam spremnu posudicu za infuzoriju samo malo banane ili slicno ubacim ..zaciklirana sa algicama unutra :D
budem si opet isao po mahovinu

a tu si uprvu najteze tek slijedi i ne nadam se da cu uspijeti iz prve ali bum uporan ..citam na netu da su te tetre nesto ala
zebrice za mrijestiti

budem opet probao za vikend :)

Offline MrCROant

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Lipanj 30, 2014, 01:48:26 prijepodne »
I tak vratil sam mrijesni par u akvarij jer je tak frajer izbezumio zensku da je sva pobijelila koliko ju je naganjao.
I lika nadjem osusenog uz akvarij drugi dan ..iskocio jadan ...

Uglavnom najzanimljiviji dio je bio da ove kaj sam izvadio i pripremio za mrijest 0 bodova dok su se u akvariju ostali mrijestili :D

pokusati cu ponovno sad  jedan dan

Offline Iris

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Floccinaucinihilipilification
« Odgovori #5 u: Srpanj 08, 2014, 15:19:51 poslijepodne »
Nemoj ih previše tlačiti i premještati svako malo. Odmah premjesti one koje misliš mrijestiti, pripremi puno mahovine radi infuzorija i mrežicu na dnu (uzmi metar tila u prvoj trgovini gdje prodaju krojački materijal - dovoljno je sitno i meko a nije skupo k'o mrežica za komarce). Ak nemaš poklopac na mrijesnom dovoljna ti je prozirna folija za hranu, ili čak alu folija - tek toliko da ne pokušaju pobjeći. Priguši svjetlo - dnevno je dovoljno za mrijest. Pripazi na to da imaju zaklon - nekakva umjetna biljka će pomoći, rogolist, ili čak možeš običnu plastičnu vrećicu izrezati u trakice i svezati ih za kamen da nešto leluja u što se mogu zavlačiti. ;) Pripazi i da voda bude dobro prozračena. Spužvasti filter na zračnu pumpicu je dovoljan za to, a i odlično će filtrirati. Svaka riba se mrijesti kad je spolno zrela, ima obilja raznovrsne hrane, voda je dobre kvalitete (mada npr neke vrste okida na mrijest lošija kvaliteta vode - jer očekuju kišu/ izmjenu vode kad se izmrijeste), dobro prozračena - i osjećaju se sigurno. ;) Sumnjam da bi tebe na "mrijest" okinulo to da te stalno netko gleda i prekida te u "poslu".