Kolovoz 02, 2025, 17:32:22 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Cikliranje.Jer se treba gnoit??  (Posjeta: 1785 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline jole79

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek
Cikliranje.Jer se treba gnoit??
« u: Veljača 16, 2014, 17:06:14 poslijepodne »
Pozdrav ekipi, ovako imam par pitanja pa da krenem.
Do sad sam imo akvari od 54l sa t5 24w 6500k neonkom i prije jedno godinu dana sam se bacio malo na bilje ali mi nije baš išlo, 90% mi je propadalo(naravno kad nisam imo nikakvu podlogu za bilje samo šljunak).U zadnjih 3mj. bilje je lagano krenulo tu i tamo koji list uz gnojenje ProFito i Easy Carbo.E sad dolazi problem sredio sam si novi veči akvari od 112l,unutrašnji filter Atman SIF-700,100w grijač i dvije t5 cijevi jedna 6500k a druga 4000k.Stavio Vulkanit pa šljunak nešto večih kamenja pa pustio vodu i izvadio biljke iz malog akvarija i direktno posadio u ovaj veci akvari.Sad je to 2 dana u pogonu,svijetlo radi 8 sati  a na nekim biljkama pogotovo HM vidim da su vrhovi listova nekako smeđi koda trunu.Biljke su sve nezahtjevne HM,Limun,Anubius nana i još 2 vrte kojima nezman imena.
Jer bi ja sada trebo odma gnoit sa Pro Fito i Carbo ili ne pošto imam vulkanit u podlozi -?.

Offline jurica75

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
Odg: Cikliranje.Jer se treba gnoit??
« Odgovori #1 u: Veljača 16, 2014, 18:35:54 poslijepodne »
Ne,nemaš puno bilja u tanku,samim time nema gnojivo tko potrošiti.
Žuto i otpalo lišće može biti znak prilagodbe,prije nego manjak nutrijenata

Offline jole79

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Veljača 17, 2014, 12:51:51 poslijepodne »
super,znači samo Easy Carbo da dodajem.
Jos jedno pitanje da nadovezem imam nešto riba i kozica (2 moli,2 zebrice,1 neonku i jedno 15 wild zebrice) sada u malom akvariu.
Jer mogu neke prebacit u novi akvarium prije isteka cikliranja,ono prije 3 tjedna i koji bi to redosljed išo i za koje vrijeme.

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #3 u: Veljača 17, 2014, 15:51:04 poslijepodne »
za cikliranja počeo sam gnojiti nakon 10 dana jer je bilje počelo pokazivati znakove da gladuje, ali ja sam imao co2.
ribice nemoj ubacivati, ako pogledaš dijagrame cikliranja vidjet ćeš da najprije polako raste koncentracija amonijaka, a onda kako se on razgrađuje raste koncentracija nitrita, koja polako pada kako se razmnožavaju nitrobakterije. ako ubaciš ribice prije isteka cikliranja moglo bi se dogoditi da si ih ubacio baš kad koncentracija nitrita bude najveća. uz šok preseljenja i trovanje nitritima ne znam kako bi to završilo.

Offline jole79

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Veljača 17, 2014, 16:12:59 poslijepodne »
dobro ja sam onda jedno vrijeme miran sto se gnojenja tice pošto nemam CO2.Nadam se da ce ovo nezahtjevnom bilju biti dovoljno malo ProFito i Easy Carbo pošto nisam namjeravo stavljat CO2.
Dobro znaci ribe nestavljam dok nezavrši cikliranje, jer se to odnosi i na kozice?
Posto sam cito da u akvari idu prvo neki cistaci ko puzevi i Ancistrus pa sam mislio da mogu i kozice prije reda pustit unutra posto su i oni neka vrsta cistaca.Ako se nevaram -?

Offline viktori

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #5 u: Veljača 17, 2014, 16:17:23 poslijepodne »
Neki puzevi vjerojatno mogu, ali nemoj stavljati nista od riba i koza dok akvarij ne bude imao barem 3-4 tjedna.

Mislim, mozes staviti, ali riskiras pomor i bolesti, i mozes i ribama i kozama skratiti zivotni vijek podosta. Mozda i ne krepaju odmah, ali ako budes imao iznenadnih smrti za 6 mjeseci, znat ces sta je pridoneslo. :-/

U akvariju se sve desava polako, budi strpljiv, u ovom hobiju na duge staze to se vise isplati.

Offline jole79

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Veljača 17, 2014, 17:36:05 poslijepodne »
Sigurno nisam jedini koji nemre dočekat da ribe i kozice zaplivaju u vecoj vodi :) :D
Tak da cu cekat da se dobro zaciklira, jer sam sa 54l akvačem imo dosta problema ali nisam se ni raspito kak sve ide u akvaristici.Prije ovog sam se dosta načito ovdje na forumu pa se nadam da če mi u 112l vodama iči sve bolje.

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #7 u: Veljača 17, 2014, 17:48:12 poslijepodne »
Ma sigurno nisi. ja sam ubacio ribe poslije 10 dana i onda gledao kako mi se testeri sve više crvene. Puževe - barske i ramshorne možeš ubaciti uvijek  :D

Offline jole79

• Novi član
  • *
« Odgovori #8 u: Veljača 18, 2014, 11:31:17 prijepodne »
Hvala svima ma pomoči ako negdje zapne evo mene opet :P

SUPER STE 8)