Studeni 05, 2025, 20:22:49 poslijepodneNajnoviji Član: bota

Autor Tema: Ugovor o djelu i radni staž  (Posjeta: 3258 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Nuclear

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Ugovor o djelu i radni staž
« u: Svibanj 08, 2014, 21:13:38 poslijepodne »
Ovako. Kao mladi, nezaposleni i "perspektivni"  :D stanovnik RH pred diplomom, zanimaju me neke stvari u vezi ovih ugovora pa može pomoć ako netko zna.

Dakle, zanima me ako obavljam neki posao na ugovor o djelu za nekih 300-400kn svaki mjesec dali mi se to piše u radni staž kao da sam radio?

Zanima me iz razloga jer ne znam dali u tom slučaju gubim prava za:

* Zapošljavanje bez zasnivanja radnog odnosa (model za 1600kn)
* Mogućnost poticaja za zapošljavanje koji postoje gdje država daje poslodavcu određeni iznos za novog radnika bez radnog staža

Pošto sam u potrazi "pravog" posla držim i ta 2 modela kao opciju, pa nebi htio ostati bez tih mogućnosti.

Do sad sam obavljao poslove prek student servisa i to ništa nema veze sa stažem, no zanima me sad za ovaj ugovor o djelu jer na student servis više nemam prava, a naišao sam na nekakav poslić preko toga.

Ići ću sutra pitati na zavod, no ako zna tko iz prve ruke bio bi zahvalan na info...
« Zadnja izmjena: Svibanj 08, 2014, 21:21:38 poslijepodne od Nuclear »

Offline latingirl.pr

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Odg: Ugovor o djelu i radni staž
« Odgovori #1 u: Svibanj 09, 2014, 08:43:56 prijepodne »
Ugovor o djelu ti ne utječe na staž pa tako ni na moguće stručno osposobljavanje. I uvijek postoji opcija tuđeg studentskog ugovora ako svima dobro prezentiraš ideju  :D
Uglavnom, sretno!

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
Odg: Ugovor o djelu i radni staž
« Odgovori #2 u: Svibanj 13, 2014, 13:25:14 poslijepodne »
Ako dobiješ mjesečno 1400KN ili više na svoje ime (ugovor o djelu ili neki "part time job") gubiš status nezaposlenog na burzi na 6mj. - vodi računa ako ti to šta znači...