Srpanj 24, 2025, 02:29:04 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: podloga za Tropheuse  (Posjeta: 1225 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline PeraCar55

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 24
podloga za Tropheuse
« u: Siječanj 27, 2014, 12:51:00 poslijepodne »
Opšte je poznato da Tropheusi vole peščanu podlogu. U svim ukrasnim aq sa Tropheusima i jeste pesak... Mene interesuje da li je neko držao tropheuse u aq bez podloge, samo sa nekoliko kamenčuga kao markere. Ovakvo držanje bi omogućilo detaljnije usisavanje aq, i veću higijenu aq. Ali me zanima kako bi se odrasle jedinke osećale u takvom okruženju, i da li bi im nedostajao pesak, ili bi se najnormalnije ponašale i mrestile...
Enjoying cichlids...

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
Odg: podloga za Tropheuse
« Odgovori #1 u: Siječanj 27, 2014, 22:29:19 poslijepodne »
Kako bi se osječale:...ko i ti kad bi gledao u prazan akvarij..... i ne bi ti bio nekako prirodan.....mislim da bi se bilo koji ciklidi u takvome kavariju neprirodno ponašali...možda bi i "poludeli". ili probaj pa javi :)

Offline PeraCar55

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 24
« Odgovori #2 u: Siječanj 27, 2014, 22:31:25 poslijepodne »
Ne bi ja da probam,nego prijatelj sa jednog drugog foruma pa da mu malo pomognem.
Na tom drugom forumu je dobio odgovor da su to radili čuveni odgajivači...ali to je u svrhe mresta,a ne odmaranja očiju...
Enjoying cichlids...

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #3 u: Siječanj 27, 2014, 22:34:59 poslijepodne »
Pa to bi bio onda mrijesni akvarij...pa da obično su to takvi akvariji prazni ...i za malavi ciklide isto tako jih preporučuje, samo da se jim zagradi tri stranice akvarija.