Kolovoz 25, 2025, 21:10:37 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Preagresivni ciklidi?!??  (Posjeta: 772 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline cube

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Preagresivni ciklidi?!??
« u: Travanj 20, 2006, 22:06:00 poslijepodne »

-danas gledam jednu ribicu i skuzim da joj fali pol repa i dio leđne peraje,nakon toga gledam druge dvije kako se obrusavaju na nju i lemaju je...!??

-imam trenutno zebre(pseudotropheuse) 6 zenki i 3 muzjaka ...znam da su one agresivnije al opet toliko i to međusobno?????
dal postoji neki određeni razlog tolikoj agresiji ili je to po sistemu ,ko jači taj klači,?

dan prije sam nasao jednu koja je uginula od nemam pojma čega jer nije bilo nikakvih simptoma bolesti ranije a nasao sam je širom otvorenih usta(kod raspršivača,mozda je to razlog) ko da se ugušila ili dozivjela infarkt, ??

-sad bi mi konacno trebale stici i ostale ribice(labidochromis caerules te melanochromis mainago)koje kasne ni manje ni vise nego mjesec dana i sve me strah kak ce to izgledati kad ih stavim kod ovih koje su se vec dobrano udomacile??
da se ne desi ???

hvala na eventualnim odgovorima...

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
Preagresivni ciklidi?!??
« Odgovori #1 u: Travanj 20, 2006, 22:18:00 poslijepodne »
obavezno kad dodaješ novu ribu, dobro izšokiraj ove koje su se udomaćile, možeš i rasturiti dekoraciju (kamen i ostalo)... znam da zvuči gadno, ali vjeruj mi, to je jedini način da ti pridošlice prežive početnu znatiželju i agresiju,.. jer u protivnom će ih SVI tući,... peraje i rep će se oporaviti,..bez brige,...
Ribe ti moraju imati dovoljno skrovišta!!!

Offline korni

• Punopravni član
Preagresivni ciklidi?!??
« Odgovori #2 u: Travanj 21, 2006, 00:47:00 prijepodne »
Odvoji udomacene ribe na neko vrijeme i razmjesti raspored unutar akvarija, i svakako dobro nahrani stare ribe, zatimobavezno ugasi rasvjetu kad dodajes nove ili ucini to prije nocnog pocinka.
Zagreb