Imao sam slicnu situaciju u svom 600 litrašu, ali ja sam reagirao na vrijeme jer sam vidio da se slabiji mužjak jednostavno počeo prepuštat i znao sam da ga moram izdvojit ako hoću da preživi, prebacio sam ga u 250 litraša gdje držim mlade caeruleuse i zasada je sve ok, stavio sam ga ovdje u Oglasnik gdje ga poklanjam jer znam da je samo pitanje vremena kad ce pocet problemi u 250 litrasu, nadam se da ce na vrijeme nac novog vlasnika.
Do problema u 600 litrašu je vjerojatno došlo zato jer je od 5 komada koje sam kupio kao male ribe ispalo da je 3 mužjaka i 2 ženke.
Sada se situacija smirila makar je omjer 2 mužjaka i 2 ženke, ali si je manje dominantan mužjak našao mjesto u akvariju te uspješno izbjegava agresiju dominantnijeg, tu i tamo dobije po nosu, ali se vrati u svoj dio akvarija i onda je sve ok.
Inace u 600 litrašu su uspjela preživjet i dva nova malca, pa cemo vidjet kako će se situacija razvijat kad oni malo stasaju, zasada je sve ok.
Inace kod mene najdominantniji mužjak je prerasao uobicajenu velicinu Caeruleusa i ne boji se zaletit na mužjake druge vrste, opcenito se ne ponasa bas plasljivo i miroljubivo kao što je specificno za Caeruleuse.