Srpanj 29, 2025, 21:23:03 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Fluval 404 curi kad je iskljucen  (Posjeta: 1763 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline PretaHr

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Šumećani, Ivanić Grad
Fluval 404 curi kad je iskljucen
« u: Siječanj 09, 2014, 00:17:36 prijepodne »
Imam problem sa filterom Fluval 404 curi jako kad pumpa ne di, a kad pumpa radi ni kap nema van karnistera- cini mi se da su brtve u pitanju na prikljucku crijeva. Vidi se na njima da su lagano ispucane, jel imao mozda tko slicni problem?
HR- Ivanić-Grad - Šumećani

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
Odg: Fluval 404 curi kad je iskljucen
« Odgovori #1 u: Siječanj 09, 2014, 01:56:47 prijepodne »
Kada filter radi pumpa iz njega izbacuje vodu i uzrokuje pad pritiska u kanisteru pa je tlak manji od hidrostatskog tlaka koji u filteru djeluje kada je ugasen. Brtve jednostavno popustaju kada je pritisak najjaci.

S obzirom da se radi o starom 404 modelu brtve su ocito dale svoje i morat ces ih zamijeniti. Koliko je filter star i kada su zadnji put mijenjane brtve? Da li si tijekom radnog vijeka ikada podmazivao brtve?
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline PretaHr

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Siječanj 09, 2014, 09:49:19 prijepodne »
Filter je polovni, kod gazde radio a kod mene curi, jbg. Di ima u ZG brtvi za kupit za njega?

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #3 u: Siječanj 09, 2014, 10:18:24 prijepodne »
Vrlo je lako moguce da je tebi poceo curiti zato jer ti je razina vode u akvariju na vecoj visini od poda nego sto je bila kod bivseg vlasnika pa je u filteru veci tlak. A i sam premjestaj i stajanje brtvi na suhom neko vrijeme je moglo uzrokovati ispucanost povrsine.  U svakom slucaju za pocetak pokusaj premazati sve tri brtve (glavnu i dvije male na aquastop ventilu) vazelinom, mozda pomogne.
Sto se tice nabave dijelova nazovi pet shop Belugo i vidi da li trenutno imaju glavnu brtvu i aquastop ventil, ako je filter polovan oba ta dijela bi iz sigurnosnih razloga bilo pametno zamijeniti. U uputstvima imas kataloske brojeve dijelova ako ce ti trebati: LINK
U slucaju da u Belugu nece biti dijelova mozes ih naruciti preko Ebaya ili www.fluvalparts.com .
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #4 u: Siječanj 09, 2014, 12:20:23 poslijepodne »
ako ti curi gore na aquastopu, te okrugle ces vrlo vjerojatno pronaci u bilo kojem ducanu koji drzi gumene brtve. Ja sam za eheim te brtve kupio u baumaxu.

Offline PretaHr

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Siječanj 09, 2014, 17:36:37 poslijepodne »
Zamjenih brtve curi i dalje izgleda da je nešto drugo u pitanju u Belugu je gazda pred menom probao mojubstaru brtvu od karnistera ispada da.se ovaj moj nekak prelagano zatvara kao da cjela kanta donja ima lufta. nazalost nema karnister od tog modela nego od 405 i 304.

Offline PretaHr

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Siječanj 09, 2014, 21:47:24 poslijepodne »
Nemogu uredit post :(
Namazao vazelinom da me sve strah za ribe :( kanta curi i curi, visina od dna karnistera do vrha vodenog stupca u akv je 125cm, kad ga dignem da mi je poklopac u razni povrsine vode onda ne kapa vise, jos mi ostaje da probam podmotat ispod brtve na poklopcu sa teflon trakom?

Offline galo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #7 u: Siječanj 09, 2014, 21:58:59 poslijepodne »
probaj namotati teflon traku pa staviti brtvu, probaj staviti bez vazelina .. meni je na tetri ex 700 curilo kada sam stavio vazelin

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #8 u: Siječanj 09, 2014, 22:06:08 poslijepodne »
404 i 405 imaju istu kantu, A-20197 je broj. Jedino ako nije bila jos neka varijanta 404 ranije sa nekom drugom kantom.
I inace, ta glava ti relativno lagano ulazi u kantu. Nemoj ju nikako stiskati, samo stavi i zakopcaj. Ja sam primjetio da kad bih "sjeo" gore i to stisnuo pa zakopcao da bi curilo lagano. Onda sam to ponovio preko nekoliko puta i svaki put isto, ako rukama jako pritisnem glavu u kantu i onda zakopcam, on slini.

Offline PretaHr

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #9 u: Siječanj 09, 2014, 22:49:07 poslijepodne »
Ovo je kolko sam skuzio prvi model 404-ce, nije ista kanta kao na 405 vidio danas u Belugu. Mislim da cu odustat od toga jer tesko da cu ga se usudit ostavit upaljenog kad nema nikoga u kuci.  :(