Pozdrav iz Samobora.
Pa da krenemo od ribica, gazda akvarija je bicolor prekrasna riba ali pomalo agresivna za ostale pripadnike akvarija, teritorijalna riba i brani bilo kakav pristup svom teritoriju star je oko 2 god. Tu su po meni najzanjimljivije neonke ( 6 kom) mirne žive u jatu i prekrasne su meni bar.Imam tri mala čistaća dna iz porodice corydoras marljivi,pravi mali radnici. Još jedna skupinaod samo 3k su rasbore,također ribe koje žive u jatu i dva čistača siamensis uglavnom čiste alge sa biljaka tu su i još dvije ali nikako da im se sjetim imena nema ih na ovoj stranici.Što se tiče slika ovih navedenih riba sve se nalaze na stranici.
Biljke,pa trenutno imam samo dvije nek vas ne zavara ova u ljevom prednjem kutu jel to nije prava i trebala bi što prije van. ova mala kod kamena je pontederifolia i nije zahtjevna za održavanje svi uvjeti joj pašu i može se presađivati kad na glavnom korjenu niknu novi izdanci a ova velika u sredini,ja stvarno neznam njeno ime dobio sam je od prijatelja prije god-god i pol al znam da raste ko blesava.Što se tiče gnojiva i supstrata za biljke koristim preparat za stabiliziranje vode i rast biljaka(Univerzalni za vodu i biljke):to su sitna zrnca koja se otapaju u vodi tako da ih stavite par kom kod biljke i to je to.Ima raznih Vrsta pa je najbolje se raspitat u zoo shopu. panjevi nisu kupljeni već izvađeni iz obližnjeg potoka i dobro prokuhani u vodi prije stavljanja u akvarij da nebi prenjeli neku zarazu a i puštali boju(tanin) u akvariju.
Svijetlo-obična neomska lampa od 18 W idealna za tih 60l.
Edited by: Davor XX