Kolovoz 03, 2025, 21:06:45 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Moje carstvo 60l i svijet u njemu  (Posjeta: 1371 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Davor XX

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Moje carstvo 60l i svijet u njemu
« u: Travanj 04, 2006, 18:45:00 poslijepodne »

Pozdrav iz Samobora.

Pa da krenemo od ribica, gazda akvarija je bicolor prekrasna riba ali pomalo agresivna za ostale pripadnike akvarija, teritorijalna riba i brani bilo kakav pristup svom teritoriju star je oko 2 god. Tu su po meni najzanjimljivije neonke ( 6 kom) mirne žive u jatu i prekrasne su meni bar.Imam tri mala čistaća dna iz porodice corydoras marljivi,pravi mali radnici. Još jedna skupinaod samo 3k su rasbore,također ribe koje žive u jatu i dva čistača siamensis uglavnom čiste alge sa biljaka tu su i još dvije ali nikako da im se sjetim imena nema ih na ovoj stranici.Što se tiče slika ovih navedenih riba sve se nalaze na stranici.

Biljke,pa trenutno imam samo dvije nek vas ne zavara ova u ljevom prednjem kutu jel to nije prava i trebala bi što prije van. ova mala kod kamena je pontederifolia i nije zahtjevna za održavanje svi uvjeti joj pašu i može se presađivati kad na glavnom korjenu niknu novi izdanci a ova velika u sredini,ja stvarno neznam njeno ime dobio sam je od prijatelja prije god-god i pol al znam da raste ko blesava.Što se tiče gnojiva i supstrata za biljke koristim preparat za stabiliziranje vode i rast biljaka(Univerzalni za vodu i biljke):to su sitna zrnca koja se otapaju u vodi tako da ih stavite par kom kod biljke i to je to.Ima raznih Vrsta pa je najbolje se raspitat u zoo shopu. panjevi nisu kupljeni već izvađeni iz obližnjeg potoka i dobro prokuhani u vodi prije stavljanja u akvarij da nebi prenjeli neku zarazu a i puštali boju(tanin) u akvariju.

Svijetlo-obična neomska lampa od 18 W idealna za tih 60l.Edited by: Davor XX

Offline zrinka

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #1 u: Travanj 04, 2006, 22:04:00 poslijepodne »
lijepo zgleda, samo mi je panj nekak preglomazan
 zagreb, vinogradska

Offline ogi2004

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Travanj 04, 2006, 23:16:00 poslijepodne »
ova ribica ljevo gore iznad panja mi se sviđa. imam ih i ja dvije. kardinal tetrice. super su.

Offline nature

• Punopravni član
  • Why can't humans behave more like animals?
« Odgovori #3 u: Travanj 12, 2006, 18:02:00 poslijepodne »

Citat: Davor XX
još dvije ali nikako da im se sjetim imena nema ih na ovoj stranici

izgledaju mi kao barbusi tetrazone albino... no nije da sam 100% siguran... po mom misljenju i ukusu to je vise nego dovoljno riba..

cuj meni akvarij izgleda malo tamno... odnosno umjetno... inace sam protiv pozadina ... no pogotovo kad je akvarij bez ili s malo bilja.. onda mi tek izgleda lose...

drago mi je sto namjeravas ubrzo maknuti umjetno bilje... no ja nebi cekao ni trena.. no reko si da kripta raste ko luda... pa onda samo pricekaj da se jos vise razbukta... ja sam je imao u jednom malom akvariju i dugo je stajala ali kad je krenula popunila je cijeli akvarij u kratkom roku tako da... malo strpljenja i bit ce to zeleno ... kad tad
bogat je onaj koji malo daje ..

Offline Bernardaqua

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Travanj 12, 2006, 19:54:00 poslijepodne »

ona ribica ljevo iznad panja je rasbora harlekin
Edited by: Bernardaqua
Zagreb,Dugave