Pozdrav!
Kupio sam NH3/4 i NO3 test te sam testirao. Kao sto pise amonijak je 0 a nitrati su visoki, jako visoki!prema testu 160 ppm Test je dobar jer je voda iz pipe oko 10 ppm ( makar me i to brine jer kakvu to vodu pijemo).
Detalji kavarija:
- Juwel Korall 60, 54l
- Juwel filter bioflow mini, 280 l/h
- Fluorescentne lampe Juwel Twin-Lite 20w
- DIY co2 sa limunskom kiselinom
tjedno mijenjam 2 puta vodu po 10% ( ponekad i vise) i svaki put posisem podlogu. Akvarij ce sad biti star 3 mj. U akvariju imam hrpu bilja i normalno raste. Ribice su zdrave, plivaju po svuda, zivahne su i punih boja. Prije sam ih hranio 2 puta na dan ali sad samo 1 i dajem im malo hrane. Sve sto strune pokusavam maknuti svaki put kad primjetim da ima nesto. Algi nema osim zelene koncaste po mahovini ( jucer sam ju pocupao iz mahovine pa je sad skoro nema).
Primjetio sam da su mi 2 kozice umrle ali u razmaku od mjesec dana. Citao sam da su one pogotovo osjetljive na to. Ali nisam siguran dal su ih mozda apistograme ubile jer sam primjetio da se dosta love.
Molim za neke savjete. Pokusat cu sa vecom izmjenom vode ali ne znam sto da drugo radim. Mislio sam da sve dobro radim ali ocito nesto krivo radim