Rujan 07, 2025, 13:45:02 poslijepodneNajnoviji Član: Mandich

Autor Tema: Pseudotropheus  (Posjeta: 923 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dare

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • 091/5892288
Pseudotropheus
« u: Travanj 08, 2006, 12:37:00 poslijepodne »

zanima me dali pseudotrpoheusi manđaju tvrdolisno bilje i ima li ko njihove malce na poklon ili razumnu cijenu?

U zoo šopovima se prodaju pod afrikan mix gdije je muški plavi a ženske žute do narančaste ,i zanima me kakvog su karaktera? i mogu li sa mesojedima?

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
Pseudotropheus
« Odgovori #1 u: Travanj 08, 2006, 12:51:00 poslijepodne »
pseudotropheusa ima dosta vrsta, jesi li baš siguran kojeg želiš? To što si opisao nebi bio Pseudotropheus, nego Maylandia estherae red/blue. Miješanjem sa mesojedima riskiraš opaku bolest zvanu Malawi bloat, čiji je direktni uzročnik neadekvatna prehrana.

Bilje ne preporučam, pa ni tvrdolisno, jer će mu nastradat mladice,...

Offline perinjo

• Punopravni član
Pseudotropheus
« Odgovori #2 u: Travanj 08, 2006, 13:41:00 poslijepodne »
hmmm...imao sam svojedobno neke od pseudotropheusa, kao i maylandie i bla bla bla...i uglavnom zna se dogoditi da pojedu dijelove mladih listića, ali su mi biljke uglavnom uvijek izvrsno napredovale i nije bilo većih šteta na njima... doduše nikada nisam imao ništa drugačije od cryptocorine, valisnerie i anubiasa pa pričam samo o tim vrstama, a za ostale ne znam...
...I´m learning all about my life by looking through her eyes...

Offline Njofra

• Punopravni član
Pseudotropheus
« Odgovori #3 u: Travanj 08, 2006, 22:30:00 poslijepodne »
Bilje ,teško ,...možda ovo što kaže Perinjo ali i to je upitno.Što se riba tiče poželi nešto malo detaljnije jer ovo što kažeš bilo bi dobro ako kupiš pod pravim imenom.Ako izdržiš nemoj uzimat ništa iz malawi mix-a.Sad bi još bilo pitanje ,...a zašto onda cichlidi.Pa zato jer su najzanimljiviji i masu stvari koje još idu uz njih,......
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline dare

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • 091/5892288
Pseudotropheus
« Odgovori #4 u: Travanj 09, 2006, 23:54:00 poslijepodne »

Ja sam laik ,samo želim da mi akv lijepo izgleda i da se stanari slažu a oni su -2 lifallilija, par plavih akara, 6 malih nigrića, par multispinozs koji su se jučer mrijestili, 2 skalara kojih bi se riješio, plehić oveći, i par kribenzisa...

Sada mi fali malo roba sa nekim jačim bojama a da mi se na potuku i da stsnu u moj 200 l akv, a što se tiče bilja one tri vrste i imam jer su mi uzgred budi rečeno multispinoze svre ostalo razbucale alo otkad mi je dečko dobio curu sda su ko bubice.

Ima li nekih prijedlogakoji bi bili zgodni novi stanari a da se mogu slagati sa mojima i da su relativno dostupni kod nas ili društva sa weba? Hvala za dosadašnje savijete.

Offline Njuška

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Pseudotropheus
« Odgovori #5 u: Travanj 10, 2006, 01:08:00 prijepodne »

Ne bih ti preporučio stavljati malawi s postojećim ribama. Jednostavno to ne ide skupa: npr. različita vrsta hrane, kemizam vode, itd.

I sa ovakvom postavom je vrlo klimavo primirje. Kribovi bi mogli nastradat uskoro....
Rijeka / Hrvatska
...nakon duge i teške muke dobio sam internet...

Offline perinjo

• Punopravni član
Pseudotropheus
« Odgovori #6 u: Travanj 10, 2006, 07:36:00 prijepodne »
upravo kako Njuška kaže...nikako, ali nikako ništa iz Afrike nemoj dodavati u ovakav akvarij, s već postojećim stanovnicima...pogotovo kad imaš male riblje pitbullove, iliti Nigrofasciatuse, jer su jednostavno takvi kakvi jesu...male opasne divlje zvjerke, nešto kao Tasmanijski đavo  što god da učiniš, koju god da recimo Mbunu dodaš, bit će krvi...jer kad se bilo koji od njih počnu mrijestit, ode sve dođavola...
...I´m learning all about my life by looking through her eyes...