Srpanj 18, 2025, 19:15:26 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: filter materijal za tunze comline stream filter  (Posjeta: 1141 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline laki983

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: veliko gradiste(srb)
filter materijal za tunze comline stream filter
« u: Siječanj 22, 2014, 01:32:52 prijepodne »
koristim reef pack od tunze u nano kocki direktno integrisan u display akvarijumu.do sada sam imao u filteru medium sundjer filter i mikro vatu.rsio sam da predjem na zeolit i aktivni ugalj i uklonim vatu.
zeolit zato sto je jelte koristna stvar a aktivni ugalj jer sam koristio lekove a i u poslednej vreme primecujem povecan nitrat i zutilo u vodi ba bih to da uklonim.
moje je pitanje kojim  redosledom da postavim filtrirajuci materijal(npr. od ulaska vode u filter:1 medium sundjer,2 aktivni ugalj,3 zeolit..to meni npr pada na pamet da tim redom postavim)mozda bi enko mogao da me posavetuje o redosledu a i pitanje koje imam je koliko da stavim zeolita na 60l i koliko aktivnog uglja(preporuke koje sam nasao na internetu kazu da oko 150ml od svakog ide na 100l)
molio bih u koliko neko ima iskustva da me posavetuje.
unapred zahvalan

Offline stomed

• Punopravni član
Odg: filter materijal za tunze comline stream filter
« Odgovori #1 u: Siječanj 24, 2014, 12:49:50 poslijepodne »
nije ti svaki zeolit dobar za slanu vodu, a ja ga na tvom mjestu radije nebih ni koristio..  spuzvu koristi prvu, da profiltriras necistocu i zatim ugljen. vata je isto dobra, samo ju moras cesto mjenjati, prati..
ugljen ce ti pomoci s zutom vodom ali s nitratima bas i nece, bar ne direktno. to se rjesava s promjenom vode, bar bi ja radije tako nego s bilo kojom filtracijom. ugljen koristi po preporuci proizvodaca, a ako si ljen kao ja mozes stavit vise pa rjede mjenjat:p

Offline laki983

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: veliko gradiste(srb)
Odg: filter materijal za tunze comline stream filter
« Odgovori #2 u: Siječanj 24, 2014, 14:22:54 poslijepodne »
hvala znaci sunjdjer pa ugalj pa zeolit...zeolit i carbon filter su od tunzea tako da su vrhunskog kvaliteta....