Svibanj 12, 2025, 10:39:51 prijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Aulonocare i ostali Ciklidi!  (Posjeta: 1870 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Igor71

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Aulonocare i ostali Ciklidi!
« u: Studeni 19, 2013, 01:13:55 prijepodne »
Pozdrav!

Molio bih vas ako netko ima vremena da me pobliže upozna koji Ciklidi mogu egzistirati zajedno s Aulonocarama i koje Aulonocare mogu zajedno , a koje ne.
Pokušavam složiti, zasada samo u teoriji, popis Malawi Ciklida za svoj budući akvarij pa sam se zaljepio za Aulonocare kao bazu samog akvarija, a volio bih
dodati još Ciklida. Znam da su iskustva više nego šarolika i da je svaki akvarij rizik za sebe ali odnekud treba krenuti, a ja eto od vas i vašeg znanja.
Za taj akvarij će mi trebati vremena, a dotada želim skupiti što više teorijske podloge. Planirani akvarij će biti u dimenzijama 150cm x 55cm x 65cm.

Unaprijed hvala!

Igor

Offline Therion

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Odg: Aulonocare i ostali Ciklidi!
« Odgovori #1 u: Studeni 19, 2013, 07:06:22 prijepodne »
Dok se ne javi netko tko ti može iz prve ruke nešto reći ja to mogu savjetovati da si malo pročitaš ovo, ima dosta odgovora na tvoja pitanja:

http://www.ciklidi.com/ciklidi/aulonocara/ciklidi_aulonocara.shtml

Offline PeraCar55

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 24
« Odgovori #2 u: Studeni 19, 2013, 07:11:32 prijepodne »
 Malawi Mbune i NonMbune mogu sve komotno sa njima.a i dovoljno ti je velik akvarijum.
A što se tiče toga koje mogu zajedno,sklone su ukrštanju,pa gledaj da ubaciš različite varietete čije ženke nis iste.
Enjoying cichlids...

Offline bojan.c

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
  • No bike - No life
« Odgovori #3 u: Studeni 19, 2013, 07:38:41 prijepodne »
Nemoj mješati Aulonocare i mbune, pošto imaju različitu prehranu. Bolje stavi Hapsove s njima
Znam da alkohol škodi, al' u vodi utjehe nema!
Sve dobre stvari dolaze u paru: 2 sise i V2

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #4 u: Studeni 19, 2013, 09:09:33 prijepodne »
Ja sam uvijek pisao i sam sam radio tako : Aulonocare mogu biti zajedno sa  M'bunama ali treba biti pažljiv, da su mirnije vrste. Aulonocare, ako se pročita link od theriona, one iz prve grupe žive u zoni gdje su i M'bune.
U akvariju imao bih samo jednu vrstu Aulonocara i to iz prostog razloga, što su ženke maltene od svih vrsta jednako obojene, pa tu može doči do ukrštanja izmedju različitih vrsta Aulonocara. No grupa Aulonocara mora biti jaka, ako imaš primerice malo ženki, može ti se desiti da jih mužjak ganja do kraja i to doslovice do kraja.
Hrana....nisu sve m'bune biljojedi i prema tome, lepo se jih hrani kvalitetnom hranom, može domačom ili kupovnom...i Aulonocarama neče ništa faliti.
Ali bih htjeo napomenuti.....kod Aulonocara obojeni su samo mužjaci....a kod M'buna obadvoje..sad reba malo razmisliti i u tom pravcu...šta mi zapravo želimo ....gracioznost ( Aulonocare i ciklidi iz grupe Haplochromisa) ili obojenost ( ciklidi iz grupe M'buna)...

Offline Igor71

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Studeni 19, 2013, 17:25:58 poslijepodne »
Hvala vam svima na odgovorima, sad je samo pitanje kad ce to sve u realizaciju!