Srpanj 04, 2025, 19:15:35 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: pećinica za ancistrusa  (Posjeta: 4375 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline biljana

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 50
pećinica za ancistrusa
« u: Kolovoz 28, 2013, 23:38:12 poslijepodne »
kako mi ancistrus stalno kopa po akvariju u potrazi za nekom pećinom tj. mjestom za skrivanje, odlučila sam se u novom setupu napraviti nešto kao pećinu za njega...

pa sam kupila ovo danas u baumaxu, pojma nemam što je to, ali nešto od pvc-a za nekakve cijevi (vodovodne pretpostavljam)... čokoladica zivotinjsko carstvo je tu samo da vidite velicinu te pvc cijevi..

to bih stavila ispod oveće hrpe kamenja (koja mi tek treba stići), kao napravila bih brdo iznad toga, malo biljaka izmedju tog kamenja na brdu i slično... ali bih taj komadić cijevi htjela ipak dodatno učvrstiti za neki kamen (a i iznutra bi htjela zaljepiti jedan kamen da nema ulaza s druge strane), pa me zanima s čim bi to bilo najjeftinije? pretpostavljam da bi silikon bio najjeftiniji...

koji silikon, kakav i gdje kupiti? jel moze ista od ovih jeftinijih silikona, kakav sastav trebam gledati?

hvala svima unaprijed.. i ancistrus vam je zahvalan jer je trenutno bez pećine :(

Offline Mandic

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Odg: Re: pećinica za ancistrusa
« Odgovori #1 u: Kolovoz 29, 2013, 01:10:52 prijepodne »
Nije ti losa ideja,ali reci cu ti iz iskustva da najvise vole kokos,a i to ti je najjeftinija i najednostavnija solucija!ako imas zenku,znac da ide radit spilju u koju ce natjerat zenku da polozi jaja!tesko mi malo zamislit u toj cijevcici da se njih dvoje okrecu i borave dok traje mrijest,uska mi se cini i za jednog odraslog ancija!a da probas tako spilju od kamencica samo napravit,velicine kokosa?

:)

Offline biljana

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Kolovoz 29, 2013, 01:54:12 prijepodne »
Nije ti losa ideja,ali reci cu ti iz iskustva da najvise vole kokos,a i to ti je najjeftinija i najednostavnija solucija!ako imas zenku,znac da ide radit spilju u koju ce natjerat zenku da polozi jaja!tesko mi malo zamislit u toj cijevcici da se njih dvoje okrecu i borave dok traje mrijest,uska mi se cini i za jednog odraslog ancija!a da probas tako spilju od kamencica samo napravit,velicine kokosa?

imam kokos, ali on uglavnom lezi ispod njega (kopa sljunak ispod kokosa i onda se zabije skroz ispod tako da kokos skoro leži na njemu). u kokosu isto zna biti, ali rjeđe. a usput ga i okreće po akvariju.. :(
zato sam mislila napraviti mu baš pravu usku pećinu jer vidim da takve stvari bira. prije nego što je imao kokos je kopao ispod grijača (!) i onda onako svinut ležao u rupi ispod grijača!
a i čitala sam okolo po netu da bi pećina za ancistrusa po širini trebala biti nešto malo šira od same ribe, zato sam smislila ovu cijev.. ni meni nije jasno kako mu tu može biti ugodno, no, sto vrsta, sto ćudi ;)

uglavnom, na ovakve sam fotke nalazila kad sam trazila kakvu da mu pećinicu izradim.. koliko ga poznam (a poznamo se vec preko godinu dana), mislim da bi mu se ovo svidjelo...

Offline biljana

• Punopravni član
  • **
Odg: pećinica za ancistrusa
« Odgovori #3 u: Kolovoz 29, 2013, 01:58:03 prijepodne »
slično kao i na fotki iz prethodnog posta sam i ja nešto zamislila s tom cijevi, samo među kamenjem i biljem. zato bih voljela znati s čim bih smjela zaljepiti nešto kamenja na tu cijev... epoxy smola mi je "malo" preskupa, pa zato pitam za neki jeftiniji silikon.

Offline Mandic

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Kolovoz 29, 2013, 07:10:32 prijepodne »
Vidio sam takve glinene cijevi u pet centru,nekih 20kn su!pa sad vidi jel ti se isplati dok kupis silikon!osim ako volis DIY,onda je to druga prica!mozes tu glinenu zatrpat kamenjem?ili kupis glinamol pa od njega umjesis spilju na koju utisnes kamenje prije nego stavis peci ili trenutnim ljepilom kad ispeces poljepis kamencice?za silikon ti neznam reci jer se ne kontam!:-\

Offline strasilo

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #5 u: Kolovoz 29, 2013, 09:26:40 prijepodne »
zar ti nije onda lakše, jednostavnije i estetski lijepše prepoloviti kokosov orah i imaš dvije pećine.... ako neznaš kako ili nemaš kako, pošaljem ti ja... :)
uvijek dostupan na [email protected]

Offline biljana

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Kolovoz 29, 2013, 12:39:10 poslijepodne »
Vidio sam takve glinene cijevi u pet centru,nekih 20kn su!pa sad vidi jel ti se isplati dok kupis silikon!osim ako volis DIY,onda je to druga prica!mozes tu glinenu zatrpat kamenjem?ili kupis glinamol pa od njega umjesis spilju na koju utisnes kamenje prije nego stavis peci ili trenutnim ljepilom kad ispeces poljepis kamencice?za silikon ti neznam reci jer se ne kontam!:-\

ako ih ima zaista u pet centru, onda mi je to svakako lakše ;) ali nisam ih vidjela, morat cu opet do pet centra, ako ih nadjem, to ce biti to... a za glinamol nisam sigurna jel smije u akvarij, glina smije, ali glinamol ne znam (cak i kad je pecen, jer on je drukcijeg sastava od gline)... nek me netko ispravi ako griješim...

Offline Dhoraso

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #7 u: Kolovoz 29, 2013, 15:08:09 poslijepodne »
ne znam da li može u akvarij (pretpostavljam da može), ovo se da lijepo oblozit mahovinom i u strpat u sljunak. a razbijes na random pa imas unikat.

Offline Mandic

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Kolovoz 29, 2013, 15:25:59 poslijepodne »
Isto dobra ideja!

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #9 u: Kolovoz 29, 2013, 15:31:46 poslijepodne »
jedino ako se dobro obrade rubovi. Inace  :dead:

Offline biljana

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #10 u: Kolovoz 30, 2013, 01:47:53 prijepodne »
zar ti nije onda lakše, jednostavnije i estetski lijepše prepoloviti kokosov orah i imaš dvije pećine.... ako neznaš kako ili nemaš kako, pošaljem ti ja... :)

thx, ali imam prepolovljeni kokos, no to mu je kao pećina preveliko, pa se ukopava ispod njega i okreće ga po akvariju i slično.. treba mu nešto uže pretpostavljam.. takav je lik, voli biti stješnjen ;)

a i ovo što tražim treba biti malo i usko da mogu zatrpati većim kamenjem.. pravim brdo u akvariju od kamenja pa mi treba "pećina" koju ću ukopati ispod "brda" tak da mu djeluje prirodno i skrovito i da mi više ne kopa ;)

Offline biljana

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #11 u: Kolovoz 30, 2013, 01:52:00 prijepodne »
ne znam da li može u akvarij (pretpostavljam da može), ovo se da lijepo oblozit mahovinom i u strpat u sljunak. a razbijes na random pa imas unikat.

ok, nije ni to loša ideja.. samo treba negdje naći te ciglene blokove jer na komad ne prodaju ;) morat cu potražiti kod stare u dvorištu, mislim da bi moglo biti ostataka od gradnje..

Offline Mandic

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Rujan 02, 2013, 10:40:08 prijepodne »
U subotu sam bio u pet centru OS i bas sam bacio pogled na glinene cijevcice,ima ih jos ako ne nadjes blok!

Offline DJENFO

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #13 u: Studeni 05, 2013, 11:54:47 prijepodne »
Cigla se uvijek da nažicat u gradjevinskim materijalima uz par lijepih riječi :)

Offline enigma1986

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #14 u: Studeni 05, 2013, 13:26:59 poslijepodne »
zakopaj cijev upijesak i bit ce ti najprirodnija spiljica i ne trebas lipit nicim i rjesena stvar ako bas zelis cijev