Lijep pozdrav svima,
Uzeo sam novi akv 230 lit za diskuse, slazem postav za njih i sve zelim prilagodit njima.
Podloga je manado i ispod manada vulkanit, grijac 300w, rasvjeta 6 lampi, koje mogu kombinirat kako hocu, upaljene ce bit samo 2x 35w ako se ne varam. Filtracija haquos expro 1200, a unutra sam redom stavio: 1 kosarica spuzva crna i ispod plava original, 2 kosarica bio ugljen ali njega sam izvadio i stavio simbionit 300g i keramicke valjcice, 3 kosarica keramicki valjcici, puna, 4 kosarica je na dnu i ona ima bioballse, ako nesto tu treba promjeniti, zamijeniti ili dodati slobodno recite.
Imam pitanje u vezi aeracije, zanima me dali ce diskusima odg da s lijeve strane iznad povrsine vode stavim spray bar od filtera, dali ce to prejako strujati vodu, ako nece ako je to dobro dali im je to dosta kisika ili trebam ukljuciti i pumpu za zrak?
trenutno sam u nabavci valisnerie koju bi stavio iza i sa strane, anubiasa imam i to je to zasada dok ne vidim stoo bi jos mogao staviti
Imam mangrov panj ogroman pa cu i njega probat uklopit ako nebude zauzimao previse prostora.
Ako netko ima kakv savjet ili nesto neka kaze da sve napravim prije nego stignu ribe, kada se sve to zaciklira unutra idu 10 ili vise malih diskusa, odrasli ancistrus i jedan albino, 10ak corya, imam 3 sijamca ali njih nebi stavljao jer znaju puno divljat i brzi su pa me strah da ne plase diskuse, zelja mi je dva para ramireza
Eto toliko, uskoro cu poslikat da vidite kako izgleda