Ako ti je ribnjak oko 1000 litara onda ti je dovoljna pumpa oko 1500-2000 L/h.Ti možeš odvojiti pumpu od filtera : npr filter ti je vani ,a pumpa normalno u vodi ,ali meni je osobno draže i praktičnije da mi je filter u vodi a pumpa u u filteru . Gledaj da ti pumpa ima dva produžetka tj. u obliku slova T ( jedan kraj je za prskalicu tj za vodoskok, a drugi je produžetak za slobodni protok vode.Na taj način vodoskok izgleda atraktivno,pogotovo ako ga ukomponiraš s kamenjem ,drug produžetak ti omogućava stalnu cirkulaciju vode po ribnjaku. Ja ti ljeti filter čistim svakih 15 tak dana tj. kada se visina vodoskoka znatno smanji jer mi je to znak da je filterska spužva zasićena i znak da je treba izvaditi vani i očistiti.Neki će reći da im je tlaka ulaziti u ribnjak i vaditi filter iz vode,kada mogu filter postaviti vani,ali meni je i to užitak,jer svoje ljubimce vidim bolje,hranim ih iz ruke,a uvijek vidim pokoji truli list koji osobno izvadim iz vode i bacim.Moja pumpa ti košta oko 500 kn i kapaciteta je oko 2000 L/h. Ne zaboravi kupiti najobičniju pumpu za zrak da bi ti ribe imale stalni dotok kisika.