evo kako sam vec napisala na temi predstavljanje novih clanova Aposolutni sam pocetnik u akvaristici, ali nadam se da cu s vremenom nauciti. Dosta citam i informiram se, ali jos uvijek imam neke probleme u akvariju, a i kao svi pocetnici nisam sigurna da sam dobro postavila stvari. Nadam se da cete biti dragi i pomoci mi koliko mozete. Svaki savjet i kritika su dobrodosli. hvala trebam dakle vasu pomoc.
Akvarij imamo 2 godine, pa ukratko povijest bi isla ovako. Hranjiva podloga, sljunak, biljke, cikliranje, ribice sve je bilo ok nekih pola godine. Nedovoljno informirani, danas mislim da smo previse vode odjednom mjenjali, dovelo do toga da su neke ribice uginule. Cistac je poceo jesti biljke i kako nisam znala sto s njim, a bilo mi je demotivirajuce da skoro svaku biljku koju posadim on pojede malo smo zanemarili akvarij. Sve do prije par mjeseci kad mi je jedna dobra dusa rekla da cistacu dam polukuhanu tikvicu. Od tad muku mucim da taj akvarij dovedem u ravnotezu.
akvarij: 120 litara, 80 (duzina) 35 (sirina) 40 (visina), eheim
filter: eheim aquaball 130 (typ 2402) podesen na pola jakosti i samo mreska vodu
rasvjeta: flora - glo 18 W, silvania luxilineplus 20 W + reflektori (ako je to nesto kao deblja metalna folija iza neonki, doslo je sa akvarijem i sad ima dosta kamenca kojeg ni sa octom nisam uspjela skinut)
podloga: hranjiva podloga (ne znam koja) na 2 trecine i preko sljunak
CO2: Proflora bio 80 eco
vrijednosti vode: PH 7.2, KH 3, GH manje od 16, NO2 0, NO3 0
biljke: nymphaea rouge
ceratophyllum submer
echinodorus tenellus
echinodorus bleheri
ribice: cistac (som mislim) i neke 4 male imaju crno bijeli rep i crvenu tocku na glavi (oni su tu od pocetka)
vodu mjenjam jednom tjedno 20 - 30 litri, dodajem aquasafe
kako vam se ovo cini?
konkretna pitanja u drugom postu kad uhvatim vremena?