gledajući ove vaše slike akvarija, samo mi sline cure. no postoji i druga vrsta ljubitelja ribica u koju i ja spadam, a ta je sa nešto malo manje love. stoga si ne mogu za sada priuštiti nešto veliko, nego imam samo ovaj koji smo dobili na poklon, a kao što već neki znaju po mojim prijašnjim postovima, to je mini od 27 litara.
sad dolazimo do srži problema, a to su biljke. imam 4 vrste (
[url]https://www.akvarij.net/forum/forum_posts.asp?TID=11655&K W=ogi2004[/url]), a ova pod 1 i pod 3 rastu ko nenormalne. za mjesec dana, ova treća zauzme cjeli akvarij, a nisam baš vičan njihovom održavanju. po njima ima i algi, pogotovo onih zelenih dugačkih, koje se drže ko zaljepljene cijanofixom. čišćenje je gotovo nemoguće, a otkopavanje i domestos, pa ponovno stavljanje natrag je čisti SF jer čim malo pomaknem biljku, vulkanit koji je u podlozi zamuti čitav akvarij.
zato vas pitam: ima li itko od vas iskustava sa umjetnim biljem. gledajući ga u dućanu, nije baš jeftino, ali stvarno dobro izgleda, svih boja, veličina i vrsta i to jako dobro oponašajući pravo bilje. a i čini mi se da bi maknuvši vulkanit, i ostavivši samo šljunak, mogao i lakše vaditi to van i čistiti od algi, a imao bi stalno istu veličinu bez potrebe za obrezivanjem.
umjetno da ili ne?