Srpanj 24, 2025, 02:03:49 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: zebrice  (Posjeta: 1416 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline eternalpain

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
zebrice
« u: Ožujak 11, 2006, 21:38:00 poslijepodne »

Ima akvrij sa zebricama, udovicama i tetrama, i nedavno sam primjetio da mi dvije zebrice imaju oštečene repove tj. moglo bi se reči da ih nemaju, kao da su odgriženi. One se normalno ponašaju i sve samo što im fale repovi. Da li netko zna što bi to moglo biti i što da učinim!
svijet je stvoren za sva živa bića, a ne samo za ljude...poštujmo to

Offline duda

• Punopravni član
zebrice
« Odgovori #1 u: Ožujak 13, 2006, 20:27:00 poslijepodne »

Moji Gupiji su imali problema sa repovima ili su se raspolovili ili bili otkinuti više je razloga prenapučen akvarij kronično pomanjkanje kisika stres previsoka ili preniska temparatuta sve ti to može i te kako naškodit ja sam to riješio sa Sera Ectopur ili još efikasnijeSera Mycopur u Zoo shopu kupi ijoš malo sam prorijedio akvarij jer je bilo dosta riba i to možeš stavit kao preventivu svaki15dana stres ti utječe na razvoj ektoparazita i plijesni i to ti može zarazit druge ribe.

Offline Bravo

• Punopravni član
zebrice
« Odgovori #2 u: Ožujak 13, 2006, 20:43:00 poslijepodne »
U početku sam imao četri zebrice koje su se po cijele dane naganjale po akvariju. Jedno jutro našao sam tri mrtve i jednu ozlijeđenu. Pošto su tada bile samo sa gupijima, jedino logično objašnjenje je da su međusobno zaratile.

Tko zna, moda je i kod tebe slična situacija...

Offline Cuvitar

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
zebrice
« Odgovori #3 u: Ožujak 14, 2006, 01:35:00 prijepodne »

Zebrice su inaće vrlo živahne ribice. Kod mene su po cijele dane naganjale jedna drugu po akvariju, ali se nisu grizle za repove. Čak što više, repovi i bočne peraje su im bile neobično puno razvijene i velike. Moguće je da je u pitanju kvaliteta vode. Napiši koliki je akvarij, koliko često mijenjaš vodu, koje su to tetre s njima, imaš li biljke, malo više podataka...

Inaće "duda" nije baš pametno stavljat lijekove u akvarij i to pogotovo kao preventivu. Ozljeđenu ili bolesnu ribu izoliraj i onda lijeći nju samu.
Tino, Split-Stari plac
<font color=RED>Imam sat, ali neznam koje je ovo vrime došlo.</font>

Offline duda

• Punopravni član
zebrice
« Odgovori #4 u: Ožujak 14, 2006, 22:03:00 poslijepodne »

Cuvitar oprosti ali je očito došlo do zabune ja nemam zebrice niti tetre nego ih ima ETERNALPAIN koji je naglasio i da je početnik i da ima problem sa repićima od zebrica pa sam savijetovao ono šta je meni pomoglo sa GUPIJIMA a šta se tiče preventive slažem se u potpunosti sa tobom da lijek nebi trebalo stavljat kao preventivu međutim SERA ECTOPURu upustvima lijepo piše da se može slobodno stavit i kao preventiva svakih 14 dana jedino ne kao preventiva MYCOPUR a kontaktiram i sa Švicarskom i gdje ima itekako korisnih savijeta međutim nigdje nije navedeno da se ovo ne koristi kao preventiva oprosti zbog gramatike zanio sam se pisanjem pa je ispalo kako je.Akvarij je od 60 lit, vodu mijenjam svakih otprilike 20 dana voda mi je inače kristalno čista, imam 3 čistača 2jedu alge i idu po cijelom akvariju jedan se skriva izlazi noću biljke imam rastu kao lude jedna od njih jeECHINODORUS bleheri druga ne znam znači 2 biljke više ne mogu nema prostora kao šta rekoh tetre nemam niti zebrice to si me pomiješao sa Eternalpain bože koji naziv.Imam i ukrase 3 kom evo toliko od mene hvala šta si se javio! a tvoj akvarij?

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
zebrice
« Odgovori #5 u: Ožujak 15, 2006, 09:54:00 prijepodne »
jel iumas jos koju ribu osim zebrica? mozda im nesto jede bilje? a mozda je i fin-rot... onda bactopur mrkni unutra.. makni ugljen iz filtera ako imas i promijeni vodu nakon sto lijek odradi svoje..
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline eternalpain

• Novi član
  • *
zebrice
« Odgovori #6 u: Ožujak 15, 2006, 13:42:00 poslijepodne »

par dana sam non stop pratio akvarij i shvatio šta se događa. Tetre (crvenousne) i udovice se drže na svojem i nikog ne diraju. Zebrice vode svoju borbu, te dvije su očito najslabije pa ih druge, pogotovo jedna napadaju i grickaju repove, baš ih stjeraju u kut u grickaju repove. Prebacit ču ih u drugi akvarij da se oporave koj mijesec pa ču vidjeti šta dalje. U svakom slučaju kupit ču Sera ectopur jer mi je več rečeno da je to dobro.

svijet je stvoren za sva živa bića, a ne samo za ljude...poštujmo to