Jasno, sve se placa, to je odlicna varijanta i sistem, ja sam se ravnao po onome "jeftin sistem", misleci da to znaci "skoro pa djabe".

E sad, 7-8 metara, i k tome ako sam dobro shvatio, na razlicitim visinama - to ce ti biti problem.
jednostavno, svakim koljenom, svakim centimetrom cijevi, ili svakim mijenjanjem visine, pumpa gubi snagu. i bojim se da bi ti pumpa snabdjevala samo prvi red po visini, sve preko toga, jednostavno voda nebi isla.
ako mozes svo bilje sloziti u jednu ravninu, to bi ti olaksalo posao, sve sto bi trebao napraviti je jedan spray bar, cijev s rupicama, zacepljena na kraju, i to je to, pumpa na cijev, timer na pumpu.
e sad, koliko vode ces tocno dozirati, to je opet malo zeznutije. mehanickim timerom neces rijesiti nista, preveliki su mu "koraci", mozda sa ovim digitalnim, ako postoji takav koji bi mogao namjestiti da pumpa radi recimo 2-3 minute. ali, opet ces morati nekom odoka metodom vidjeti tocno koliko vode ce kroz sistem proci za to vrijeme, podatci o protoku pumpe ti nisu previse relevantni, najbolje je vidjeti u radu. eventualno mozes izmedju pumpe i cijevi staviti ventil, pa njime odrediti protok vode, ali moras imati a umu da ces s time drasticno smanjiti i protok vode kroz pumpu, odnosno utjecat ces i na visinu do koje ce pumpa moci dizati vodu.
mozda da razmislis o nekom el. ventilu, mislim da se za nekih 100-tinjak kn moze pronaci takav, koji bi isao direktno na pipu, a njega spojis na timer, pa opet sistemom mjerenja vidjeti koliko bi ga timer trebao drzati otvorenim, da izadje vode koliko trebas, ali to onda opet poskupljuje cijelu pricu.