Sretan Uskrs svima!!

Ovakao u akvarij namjeravam staviti prvenstveno bettu - prvo sam mislio napraviti veci akvarij u kojem bi gazda bila betta, ali razocaran spoznajom da bas nije u najboljim odnosima sa drugim ribama odlucio sam napraviti prvo manji akvarij, pa nakon njega i veci za ostale vrste riba koje mi se svidaju.
Akvarij je kao sta sam rekao 5o litara, namjeravam stavit jednog muzuijaka bette i 3-4 zenke, 4-6 pandi, jednog ancistrusa, par kozica a kasnije kad kad akvarij bude potpuno dozrio malo jato tetri -koje, jos nisam odlucio, ovisi o setapu akvarija.
Unutrasnjost akvarija bi popunio stepenasto postavljenim kamenjem, kvarcnim pijeskom jednim mangrovim panjem - manjim i dosta nezahtjevnog bilja, a dolaze u obzir: nana, Cladophora, Cuba, Eleocharis paravula , Lagarosiphon major, Ricia fluitans, Vallisneria spiralis, Chrismas moss -ovisi o tome sto ce biti dostupno u trgovini
Ispod kvarcnog pijeska stavio bi zemlju za cvijece koja se namace nekih 5 dana, a u trenu postavljanja akvarija bit ce u vodi desetak dana.
Citao sam u postovima da ljudi postavljaju lavu i glinu na zemlju prije pijeska pa bih molio da mi to netko kratko pojasni - cemu sluzi i na koji nacin (namakanje i ostalo)
Poklopac mi je skoro gotov, a u njega bi isle dvije lampe jedna daylight druga gro-lux svaka snage 15 do 20 wata, kad bude gotov stavit cu slike.
Jedino dvojim oko filtera i grijaca koje sam dobio na poklon, grijac je snage 50 wata, a filter je nepoznate marke - kada sam cistio kamenac octom skinuo sam natpis pa cu ga fotkat i stavit sliku.
Molim savjete i kritike buduci da je ovo moj prvi akvarij.
Hvala.