AKVARIJ:
- dimenzije/litraža, 92l
- temperatura,26
- parametri vode: pH, NO2, NO3, GH i KH - ne izmjereno
- vrijeme od pokretanja akvarija, - 3 mjeseca
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice, nakon 2 dana... filter i podloga su bili zaciklirani prije vec... ali ova zenka je ubaceno davno kasnije kad je proslo vise od mjesec dana cikliranja
- koliko često i koliko mijenjate vode jednom tjedno 20l
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija- ne, imam sitni pijesak
FILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat) - vanjski stakleni filter, ne znam tacno kji je protok mozda 350l/h
- način i periodi čišćenja filter materijala- jos nikako nisam ocistio od kako sam dobio akvarij
- što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...) 3 spužve i nešto kao vata a mozda i jest vata

OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi? drvo-bagrem, kamenje testirano i pripremljeno kao i drvo... nema nikakve sluzi
- grijač- nema
- pumpa za zrak-imam , pustam je preko noci zajedno s CO2
- CO2 sustav – kakav - secer i kvasac diy 1m/s
- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.) sredstvo za pripremu vode aqua safe
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka- helene puzevi, corydoras palateus, ksifo zenka, 2 skalara koi, sijamski algar,i 1 zenka i 2 muzijaka obicnih guppya i nekoliko endlerovih muz. i zen.
- starost ribica - ne znam
- ima li potencijalnih „terorista“ -nebi rekao
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja) - ribe hranim listicima jednom dnevno ili dva puta ovisno dali dam ujutro mnogo hrane onda ne hranim drugi put, ponekad ih hranim i sera tabletama koje se pricvrste za staklo
BILJE I HRANJIVA PODLOGA
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke-ne
- da li imate alge i koje (obavezno napomenuti ako imate Cijano bakteriju)-nemam
- da li ste nedavno koristili neko kemijsko sredstvo za ubijanje algi-ne
- od čega se sastoji podloga i kako je rađena te koliko su debeli pojedini slojevi-oko 1cm mozda malo vise, zemlja za cvijece
- da li koristite tabletice za gnojenje bilja, koje i kako su stavljene u podlogu-ne
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) novi setup

- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris) nista
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma jedna zenka guppya ima nakrivljen zadnji dio nesto prije peraje zadnje nakrivljen je a tu gdje se pocinje nakrivljivati tu je bijelo
- promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima... na tijelu ima bijele boje
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...)- ponasa se normalno
- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...)- nisam provjeravao

- kad su se simptomi prvi puta uočili -danas
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima -ne
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća? -1 ribica bolesna, i ksifo muzijak mi je nedavno uginuo jer nisam bio kuci 7 dana i nisam ih hranio...
- stanje ostalih stanovnika-odlicno