Lipanj 29, 2025, 15:40:08 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Garbage Enzyme  (Posjeta: 501 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Tuljan

• Akvarij.NET Expert
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Garbage Enzyme
« u: Svibanj 17, 2013, 16:54:11 poslijepodne »
Juče sam u razgovoru s jednom poznanicom prvi put čuo za http://www.instructables.com/id/Garbage-Enzyme-Multipurpose-Uses-amp-Safer-and/ "enzime smeča", dosta sam skeptičan posebno jer pišu da se istovremenio koristi i ko herbicid i gnojivo plus stotinu drugih namjena, obično takve stvari nit štete niti pomažu ali opet praktično je besplatno (osim cijene smeđek šečera) i ne zahtjeva gotovo nikakav trud u izradi pa si mislim zašto ne probati.
Zanima me jel ko več probao koristiti i kakvi su rezultati?

Ispričavam se ako je tema več bila ali tražilica nije ništa izbacila.

Inače prvo vrijeme bi se proces mogao koristiti i ko izvor CO2 za biljke znači dupla korist :)
ZAGREB-SESV. KRALJEVEC/HRVATSKA

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: Garbage Enzyme
« Odgovori #1 u: Svibanj 17, 2013, 19:09:06 poslijepodne »
koristio sam neke enzime za septičku kad počne mirišati da se ubaci unutra da pomogne razgradnji otpada...

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
« Odgovori #2 u: Svibanj 20, 2013, 15:34:09 poslijepodne »
Nakon što sam pročitao da je jako dobar i za izbjeljivanje crnih oblaka meni je dosta nadam se i ostalima. Herbicid i gnojivo istovremeno - dakle enzim zna koje biljke su u datoj situaciji nama "korov" odnosno "usjev" (ili "cvijeće" ili štoveć) pa će ove prve potamaniti a one druge pognojiti - zanimljivo kao što bi rekao Ponoš.

Offline Tuljan

• Akvarij.NET Expert
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
« Odgovori #3 u: Svibanj 22, 2013, 15:28:49 poslijepodne »
Ma još sam malo razmišljao o cijeloj priči i neke stvari mogu biti točne, u biti dobije se neka vrsta vočnog octa, a i najobičnij ocat nije loš za skidanje kamenca i pranje koječega, vjerojatno može popraviti i pustinjsko tlo (siromašno je organskim ugljikom, nešto kao u morskoj dodavanje votke/octa) kod nas sumljam da bi bilo nekog efekta, znam i da je jedno vrijeme bila moda i kupanja u jabučnom octu tak da i tu može biti nečeg a sad za skidanje mirisa ne znam, nemam štale pa me baš i ne muči  :).
ZAGREB-SESV. KRALJEVEC/HRVATSKA