Sad sam stvarno deprimiran. Sastavio ja akvarij, polijepio.. stavio ojacanje jedno.. i razbio drugo.. nema veze.. kupio drugi dan drugu letvicu, zalijepio ostavio 24 sata i napunio akvarij vodom. 3 dana on drzi vodu i ni kapi nigdje.. ja presretan.. krecem ja danas praznit akvarij.. ubacim pumpicu... spojim crijevo u wc i upalim i odem... dodjem pred kraj i gledam kak curi kad mi odjednom pogled zapadne na onu drugu letvicu koju sam naknadno kupio i vidim da je po sredini pukla.. ali ne pravilno.. nego poput cudnog slova «P». Popizdio sam... sastruzem je ja dolje skinem silikon i usporedjujem debljinu sa onom letvicom koju sam razbio i skuzim da mi original ojacanje bilo 6mm ( kojeg su mi prodali pod 5mm) a novo ojacanje 5mm jer sam mislio da mi 5 treba.
Ona druga letvica od 6mm nije pukla, pa me sad zanima.. zasto je pukla ova od 5 jer mi je bopacak reko da ce i 5 biti dovoljno...I da li da stavim 6 posto ona druga od 6mm nije pukla.. ili da skinem obje i nalijepim 8mm?
.....
Hej, hej, polako. Za svoje greške sam odgovaraš, a ne kriviš druge. Ja sam rekao da bi bilo bolje da se spoje 2 letvice od 5mm, tako da se dobije 10mm, a ti si rekao citiram (copy-paste):
"
sta sad jos i duple letvice treba stavit?? de pretjerujete.. pa nije staklo od papira heboga ja.. ipak je to 8mm.. mogu sjest na njega da ne pukne..."Istina je da sam napisao da je i 5mm dovoljno, ali sam toplo preporućio da spojiš dve letvice. Što se vidi iz ovog citata:
"Što se ojačanja tiće, biće dovoljno i 5mm iako nebi bilo loše da investiraš još 20kn pa kupiš 2 staklene letvice...biće dobro i jedno i drugo"Još jedan komentar koji je u onoj temi bio (ne moj, ali neću ni napisat ko je to napisao) citiram:
"
ne ne..... dosta ti je jedna! Ovo je stari crtež sa teme od prije 100 godina "
Meni inače još nije jasno kako i 5 mm može puknuti, još nisam upoznat sa takvim slučajem.Teza da je pretanko staklo za ojačanje, u potpunosti možemo odbaciti jer nije. Pretpostavljam da je letvica široka 4 cm, i ko je postaviš na bok (debljinu stakla), ti komotno možeš stati na nju da ne pukne. 2su moguće pretpostavke koje po meni imaju smisla.
Prva je da je ojačanje bilo već napuknuto, takvo staklo u dodiru s najmanjom silom puca, a 2 je da je bilo krvio zaljepljeno. Može biti da si previše silikona istisnuo na ojačanjima, i spoj je bio pre kruti, što je dovelo do toga da se ojačanje "pretjerano ispiga" (iako mi to nema pretjeranog smisla), pošto sloj silikona djeluje kao amortizer. Ako ga ima više, to jest ako je deblji) on podnosti veća rastezanja, a sigurno je da će se kod piganja stakla 1. silikon rastegnuti, pa tek onda ojačanja. Kod tankog sloja silikona rastezljivost je minimalna.
Inače žao mi je zbog toga što se moraš zajebavati, ali odgovornost za to što ti se desilo ne prihvaćam. Da sam ja radio akvarij, ja bi bio 1. i glavni odgovorni i vjeruj mi da bi pokrio apsolutno sve troškove popravka/štete (jer za svaki akvarij koji ja napravim i garantiram, ovako si ti 1. i glavni odgovorni....