Srpanj 23, 2025, 21:27:36 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Riba Pajčolanka crvena  (Posjeta: 8816 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Hani

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Riba Pajčolanka crvena
« u: Ožujak 26, 2006, 13:07:00 poslijepodne »

Kupili smo gore navedenu ribicu. Nikada prije nismo imali ribice, a o ovoj bi se htjeli brinuti na najbolji moguci nacin. Zanima nas slijedece:

1. Koliki bi minimalno trebao biti akvarij za tu vrstu?

2. Kako je najbolje (koliko cesto) mijenjati vodubuduci danemamo filter?

3. S cime je jos hraniti osim sa suhom hranom (listicima)?

4. Koja vrsta moze zivjeti s njom da se medjusobno slazu?

Zahvaljujemo na svakom smislenom odgovoru koji ce nam puno pomoci buduci da se tek uvodimo u akvaristiku.
Hanica

Offline goran_2711

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
Riba Pajčolanka crvena
« Odgovori #1 u: Ožujak 26, 2006, 16:27:00 poslijepodne »

Pozdrav i dobro nam došli u akvaristiku.

1. Što veći to bolji. Moje žive u jezeru od 6000L(i još jedan link)i nisam se prevario u broju 0, ima ih 3. Budući da su sve zlatne ribice vrlo društvene bilo bi dobro da ih imate bar dvije, za što bi vam bio minimum oko 60L s jakom filtracijom, jer zlatne puno papaju, pa onda puno i kakaju.

2. Niste rekli gdje ju sad držite, al to vam ovisi o količini vode, koliko ju hranite.... Svakako vam preporučam da nabavite neki filterčić, jer prilikom svake izmjene (pogotovo ak se mijenja sva voda)vode ribe doživljavaju šok zbog nagle promjene.

3. Kad poraste može jest hranu za japanske šarane (štapići, kuglice i sl.) i naravno živu hranu (npr. skakavce, al s tim se nesmije pretjerivati).

4. Sve druge zlatne ribice, japanski šarani, a ako imate grijač možete staviti toplovodne čistače dna, al to sve ovisi o veličini vašeg akvarija.

Nadam se da vas nisam uplašio, samo hrabro, mi smo tu da vam pomognemo i savjetujemo. Tek ste na ulazu u jedan predivan podvodni svijet. Sretno.

Offline Gogosh

• Novi član
  • *
Riba Pajčolanka crvena
« Odgovori #2 u: Ožujak 28, 2006, 20:35:00 poslijepodne »
Ja sam poceo sa jednom Pajcolankom u 10 litarskoj kugli. Nakon samo mjesec dana sam kupio mali akvarij od 30 litara i uredio ga kako spada. Pajcolanka sada ima drustvo sest cistaca. No, raste i brzo prlja vodu. Imam manji filter a vodu ne grijem. Mijenjam svakih 5-7 dana oko trecinu vode. Ribica se "zalijepi" za staklo kada god prolazim pored akvarija i veselo mase repom kao psic. Imam u planu prosirenje ovog podvodnog svijeta ( veci akvarij i vise ribica ).
Svaka škola se plaća !