Pozdrav za sve akvariste!
Hoću da napravim akvarijum od 100 do 120l, pa mi treba pomoć iskusnih akvarista i onih koji imaju takav akvarijum. Pošto ću praviti ja akvarijum planirao sam da napravim zajedno sa trokomornim staklenim filterom koji će biti iza akvarija! Ja sam sebi nacrtao kako sam zamislio da napravim, pa bih Vas molio da date svoje komentare i sugestije ko ima iskustva sa ovakvim akvarijom. Sada me za početak zanima da bude adekvatna filtracija vode, da bude dobar protok vode iz akvarija u filter pa u akvarij, koja pumpa zadovoljava ( koliko protoka) ovu filtraciju. Postaviću sliku koju sam nacrtao kako sam planirao da napravim!

Širina filtera je 12cm dali je dovoljno a dužina 75cm, ima tri komore jednake dimenzije. Prva komora je taložnik, druga filter masa i treća je za pumpu. Između prve i druge pregrada bih bila niža 6cm, a između druge i treće zazor bih bio 3cm. Jeli to uredu? Za protok vode iz akvarija u prvu komoru planirao sam izbušiti 9 rupa, prečnika 5 mm. Šta mislite na koju visinu odozdo. Šta mislite jeli to pametno. Nebih išao sa cjevima jer će ići stakleni poklopac na akvarijum. U treću komoru bih stavio neku potapajuću pumpu odgovarajućeg protoka.U gornjem djelu te komore bušio bih rupu za izlazno crijevo te pumpe u akvarij.Debljina stakla bi bila 8mm a dno 10mm, poklopac akvarija iz dva djela 4mm.Molio bih za komentare ko ima iskustva, dali je ovo dobro ovako ako nije da nešto izmjenim prije nego što počnem praviti. Unapred hvala!