Kolovoz 06, 2025, 13:54:01 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: JBL Aqua in&out set  (Posjeta: 2363 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dbari81

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Juvel Rio 180 (moj Guppy tank)
JBL Aqua in&out set
« u: Ožujak 04, 2013, 21:36:20 poslijepodne »
Posto sam svaki dan sve stariji i nemocniji, :D razmislam da si olaksam zivot i kupim JBL aqua in&out set.
Moje pitanje glasi, dali ce smetati sto onda vise nebudem pripremao vodu vec je direktno iz gratskog vodovoda upustim u akvarij. Naravno svakako mislim dodavati FFM. Do sad sam stalno pripremao vodu u kantama 24h unaprijed. Ovaj st mi se svidio na prvi pogled samo me brine sto nebudem vise mogao ubacivati pripremljenu vodu. Dali ce FFM uspjeti u kratkom roku neutralizirati Clor iz gratske vode to me najvise zabrinjava kod ovi setova. Kakva su vasa misljenja?

Offline g.mizerak

• Trade Count: (+8)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
  • ko pod drugim jamu kopa-najmni je radnik!
Odg: JBL Aqua in&out set
« Odgovori #1 u: Ožujak 04, 2013, 23:11:17 poslijepodne »
Set je namjenjen za usisavanje podloge i izmjenu vode.
Vodu možeš pripremljenu iz neke kante putem crijeva i pumpice ubaciti u akvarij  ;)
Da te kosti manje bole :)
Lp
život nije što zamišljaš,već momentalna nepobitna činjenica

Offline jurgen88 & Nija

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #2 u: Ožujak 05, 2013, 17:44:03 poslijepodne »
da kod ovog seta dupla potrošnja vode obzirom na to da voda iz slavine stvara podtlak, kao bi vukla vodu iz akvarija.... meni se čini bačenih 50 e

Offline Buncek

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Ožujak 05, 2013, 18:22:53 poslijepodne »
Neznam zašto je cijena toliko visoka ?

Offline dbari81

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Ožujak 05, 2013, 18:32:20 poslijepodne »
hm, nije bas tocno, ti moras imati slavinu konstantno otvorenu samo ako ti je umivaonik vislje postavljen od akvarija, inace pustis vodu da napravi podtlak i onda je mozes zatvoriti a voda iz akvarija i dalje ide van a kod mene je akvarij vislje od odvoda i pipe.
Al ajd nije problem napraviti podtlak i s crijevom i ispustiti van ili u odvod, meni je vise problem onda stalno kante nosati i tankati u akvarij. Zato mi se ovaj set cini dobrim a i 50e nije svijet.
Mene malo vise zabrinjava to sto cu onda morati vodu nepripremljenu iz slavine tociti u akvarij. Nadam se da to nece biti prevelik problem ribama i cijelokupnom zivom svijetu u akvariju. Svakako mislim dodavati FFM.
Jel ima tko kakva iskustva s izmjenom vode direktno iz pipe (gratskog vodovoda) znaci nepripremljene. ja sam do sad stalno pripremao vodu bar 24h ranije

Offline dbari81

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Ožujak 05, 2013, 18:35:10 poslijepodne »

iskreno to neznam ni ja, sigurno zbog zvona pa crijevo 8m pa ta pumpica i skupi se al to je manji problem, problem mi nasdtaje u tom kako ce ribe podnijeti vodu iz gratskog vodovoda koju necu moci pripremiti

Offline s@ki

• Punopravni član
    • DIY audio Hrvatska
« Odgovori #6 u: Ožujak 05, 2013, 18:37:49 poslijepodne »
mozda sam prefriški pa moj odgovor nema neku "težinu" ali ja uredno roknem vodu iz pipe dikret i nije da vidim da se itko buni :)
ok, imam kanister od 20 u kojem drzim inace vodu za nadoljevanje, pa ga napunim dan prije izmjene i pomješam sve skup
diy-audio.com.hr

Offline dbari81

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Ožujak 05, 2013, 18:39:35 poslijepodne »
Vodu možeš pripremljenu iz neke kante putem crijeva i pumpice ubaciti u akvarij  ;)
Lp

Ma komplicirana ti je ta ideja, to mi se cini kao da hidrofor moram sloziti u bacvi i tako upumpavati u akvarij, ocu si olaksati izmjenu a ne jos dodatno zakomlicirati. Set na slavinu i udri, i nadaj se da ribe podnose vodu direktno iz slavine (gratskog vodovoda)

Offline dbari81

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Ožujak 05, 2013, 18:42:52 poslijepodne »
Vodu možeš pripremljenu iz neke kante putem crijeva i pumpice ubaciti u akvarij  ;)
Lp

Ma komplicirana ti je ta ideja, to mi se cini kao da hidrofor moram sloziti u bacvi i tako upumpavati u akvarij, ocu si olaksati izmjenu a ne jos dodatno zakomlicirati. Set na slavinu i udri, i nadaj se da ribe podnose vodu direktno iz slavine (gratskog vodovoda)

I jedan moj frend to radi vec dvije godine bez pripreme al opet treba pitati profesionalce a ovdje na ovom forumu ih ima samo se trebaju javiti malo su sramezljivi kako vidim

Offline texlip

• Punopravni član
    • 150 L Biljni
« Odgovori #9 u: Ožujak 05, 2013, 18:45:35 poslijepodne »
Ja imam živorotke, Corije, Otiće , RC kozice u akvariju i ubacujem vodu iz slavine drito u akvać i svi živi i zdravi- ja sam si spojio na tuš tako da mogu ubacivati mlaku vodu a ne skroz hladnu.
Druga stvar, imaš u Aquashopu samo onaj jedan dio od aqua in-outa, onaj ventil crni koji košta 80tak kuna, cijevi si sam kupiš i netrabaš davati 50 eura za cijeli set.

Evo, sve što trebaš i sam kupiš crijevo.
http://www.aquashop.hr/Product-JBL-Aqua-In-Out_4583.aspx
« Zadnja izmjena: Ožujak 05, 2013, 18:53:58 poslijepodne od texlip »
Otkad sam otkrio Akvaristiku puno sam opusteniji!
http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=67806.new#new

Offline zzorann

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #10 u: Ožujak 05, 2013, 18:57:04 poslijepodne »

Gledao sam i ja taj gadget i stvarno mi nije jasno kako su dosli do takve cijene. Uglavnom, sad mi je drago da nisam kupio jer sigurno ne opravdava tu cijenu.
Out - kada ili skoljka su uvijek nize od akvarija i jedno duze crijevo (uglavnom) rjesava taj problem.
In - postoje adapteri spina-vrtno crijevo

Tako da je po meni to bacen novac. Kad se sjetim kakvih sam se bespotrebnih stvari nakupovao u ovom sportu, muks mi.

Sto se tice pripreme vode, ima na tu temu postova koliko zelis. FFM bi navodno trebao biti dovoljan nakon direktnog pustanja u akv, ali ja jos teglim odstajalo i tretirano kemijom iako je rijecka voda navodno super.

Offline dbari81

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Ožujak 05, 2013, 19:03:31 poslijepodne »

Gledao sam i ja taj gadget i stvarno mi nije jasno kako su dosli do takve cijene. Uglavnom, sad mi je drago da nisam kupio jer sigurno ne opravdava tu cijenu.
Out - kada ili skoljka su uvijek nize od akvarija i jedno duze crijevo (uglavnom) rjesava taj problem.
In - postoje adapteri spina-vrtno crijevo

Tako da je po meni to bacen novac. Kad se sjetim kakvih sam se bespotrebnih stvari nakupovao u ovom sportu, muks mi.

Sto se tice pripreme vode, ima na tu temu postova koliko zelis. FFM bi navodno trebao biti dovoljan nakon direktnog pustanja u akv, ali ja jos teglim odstajalo i tretirano kemijom iako je rijecka voda navodno super.

Da, i ja jos tegljim al uskoro cu slagati akvac 700l pa sta cu onda, ubit cu se tegljeci. 50e mi najmanja briga briga mi vise oko tog sto sam rekao kako se ribe budu osjecale direkt iz pipe a mislim da u veliki akvarij od 700l nece biti drugog rijesenja nego direkt iz pipe. Nadam se da nebude klor pobio sve pozitivne bakterije

Offline dbari81

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Ožujak 05, 2013, 19:06:08 poslijepodne »
Ja imam živorotke, Corije, Otiće , RC kozice u akvariju i ubacujem vodu iz slavine drito u akvać i svi živi i zdravi- ja sam si spojio na tuš tako da mogu ubacivati mlaku vodu a ne skroz hladnu.
Druga stvar, imaš u Aquashopu samo onaj jedan dio od aqua in-outa, onaj ventil crni koji košta 80tak kuna, cijevi si sam kupiš i netrabaš davati 50 eura za cijeli set.

Imas taj se i kak ti se cini? meni predobro izgleda. otvoris vodu zatvoris vodu i gotov posao, zvuci super ako tako i funkcionira. kazi kako ti se cini jel dosta olaksa tegljenje?

Offline stfish

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 54
« Odgovori #13 u: Ožujak 05, 2013, 19:48:52 poslijepodne »
Ja imam taj set i skroz je ok. Spojim ga na špinu iznad kade i šišaj miki. Čim dobiješ podtlak možeš vodu zatvorit i voda teče iz akvarija u kadu (akvarij mi je na većoj visini pa fizika učini svoje. Ali to ne koristim. Jedino šta mi se ne čini dobro je usisavanje dna. Možda je kod mene problem šta mi je guma duga svih 8 metara, pa je onda veći i pad tlaka.

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #14 u: Ožujak 05, 2013, 21:07:06 poslijepodne »
Također dodajem vodovodnu vodu putem crijeva direktno u akvarije uz dodavanje sredstva za pripremu vode jer nemam mogucnost ostaviti tako veliku kolicinu vode da odstoji. Ako ces na taj nacin dodavati vodu u akvarij onda trebas dozirati FFM na cijeli volumen akvarija, jer ako dodas samo za kolicinu vode koju si promijenio FFM ce se vezati i za ostale spojeve u akvariju i nece potuci sav klor i teske metale iz friske vode.
Jos jedna mogucnost je da na crijevo instaliras filter za kucanstvo s uloskom od aktivnog ugljena koji ce ukloniti kloramin i teske metale iz vode prije nego li ona uopce dođe do akvarija: LINK
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline texlip

• Punopravni član
    • 150 L Biljni
« Odgovori #15 u: Ožujak 05, 2013, 21:12:28 poslijepodne »

Imas taj se i kak ti se cini? meni predobro izgleda. otvoris vodu zatvoris vodu i gotov posao, zvuci super ako tako i funkcionira. kazi kako ti se cini jel dosta olaksa tegljenje?

Odlično funkcionira, stavim jedan kraj u akvarij drugi spojim na crijevo od tuša, pustim vodu na tušu , za 10 sekundi kad krene voda van iz akvarija , zatvorim vodu na tušu i voda iz akvarija sama istekne pomoću gravitacije.
Kad iscuri, okrenem ventil na out i pustim mlaku vodu na tušu i napunim akvarij, dodam FFM ili Seachem Prime i TO JE TO,
Otkad sam otkrio Akvaristiku puno sam opusteniji!
http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=67806.new#new

Offline dbari81

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Ožujak 05, 2013, 21:54:07 poslijepodne »
Super, ubjedili ste me. Kupujem set. Znaci samo punu dozu FFMa i nema problema. I meni se cini prejednostavno s tim setom samomsam htio i vasa misljenja cuti. Puno hvala!

Offline g.mizerak

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Ožujak 07, 2013, 22:50:53 poslijepodne »
Ne nam čemu problem uopće okoklora,kako ulazi voda iz pipe sipaš sredstvo lagano protiv klora(biotopol,aquatan i sl) i sve riješeno,ako vrijedi već 20 god. ne vidim razloga de ne ide još dok god ima klora :D

Offline papa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • samo CARica od sada na dalje
« Odgovori #18 u: Ožujak 08, 2013, 16:43:26 poslijepodne »
Ne nam čemu problem uopće okoklora,kako ulazi voda iz pipe sipaš sredstvo lagano protiv klora(biotopol,aquatan i sl) i sve riješeno,ako vrijedi već 20 god. ne vidim razloga de ne ide još dok god ima klora :D

ili recimo FFM  :D

Offline g.mizerak

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Ožujak 14, 2013, 21:03:33 poslijepodne »

:D

Offline g.mizerak

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Ožujak 14, 2013, 21:04:16 poslijepodne »

:D

Offline dbari81

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Ožujak 24, 2013, 09:45:57 prijepodne »
Stigao aqua in-out set jos prosli petak i mogu reci radi bas nak kako sam ocekivao. Morao sam dodati jos 2m crijeva tako da je sad 10m crijevo dugacko i mogu reci fantasticno vuce vodu, bilo me strah da nece crijevi biti prepreka jer je tako dugacko. Cistim bez problema s zvonom koje je doslo uz njega i stvarno ima jak vakum tako da i kad ga podignem preko pojacanja akvarija i ponovo zaronim u vodu, povuce skoro u sekundi i cistis dalje. Od mene petica, jedini minus je cijena koja je 365knica

Offline Buncek

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Ožujak 24, 2013, 14:48:21 poslijepodne »
Baš dobro da si zadovoljan i da dobro radi.  :up: