Srpanj 25, 2025, 22:13:13 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Makroelementi savjet!?  (Posjeta: 776 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline gašo

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 65
  • Žuja je zakon
Makroelementi savjet!?
« u: Ožujak 18, 2013, 12:46:45 poslijepodne »
Imam akv. cca 65 lit. Dosta zabiljen, ali s obzirom da mi je podloga nikakva (tanki sloj Hoby vulkanita i tanki sloj kvarcnog pijeska skupa oko 3 cm debljine) moram konstantno dodavati gnjojivo da bi se išta u njemu zelenilo. Do sada sam dodavao samo DIY CO2 i na tjednoj bazi Profito. Vidim da biljke slabo napreduju (ne propadaju, ali i ne rastu kako bi htio) Što se tiče ribica imam ih i previše pa mislim da su nutrijenti iz njihovog izmeta (nakon obrade u filteru) bili dostatni da biljke opstanu. Rasvjeta je 2x18 W T8  Grolux i još neka? , filter Hagos 1200.Omjer svijetla 5+3+5+11. Izmjena vode 1/3 tjedno + FFM. CO2 uglavnom stabilan jer pratim po "drop ch." Tvrdoća vode KH oko 10 , pH 6,5-7,5. Alge zanemarive tj. samo malo crne končaste u javanskoj mahovini i jako rijetko-poneki kamenčić crne čupave. Zelena točkasta samo periodično po staklu i pijesku ali podnošljivo.
Mislim da bi trebao osim CO2 i mikroelemenata dodavati i makro, ali ja to nisam u stanju kod nas na jugu ni nabaviti, a pravo da vam kažem suviše sam star :a05r0: i lijen :D da to sam izračunam miksam i pripremam.  Stoga tražim nekog dragovoljca i svakako znalca da mi pomogne savjetom,a još bolje i smiksanom smjesom makroel. koje bi mi uz  :icon-money: i poslao. Hvala !

Offline kinggo

• Počasni član
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: Makroelementi savjet!?
« Odgovori #1 u: Ožujak 18, 2013, 12:50:26 poslijepodne »
pa imas tu na forumu za kupiti gotov mix. Pogledaj u oglasnik.Samo ubacis u litru destilirane i to je to. Doziras 1ml na 40l vode.