Srpanj 07, 2025, 23:16:35 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: moj 1. akvarij  (Posjeta: 4697 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline rykin

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
moj 1. akvarij
« u: Veljača 22, 2006, 21:59:00 poslijepodne »
bok, već dugo planiram baviti se akvaristikom al tek sad sam nabavio akvarij i malo ga uredio. radio sam u zoo viliu, a sad sam u pet centru pa sam bar mislim sakupio dovoljno informacija za sastavit jedan zgodan akvarij. evo to je to.pa što velite, bu dobar za ciklide?
rekord 96, sa pumpom od 600l/h i jednom power glo žaruljom. od flore imam samo anubiase a planiram još stavit valisneriu otraga.
star je dva tjedna, a ribice planiram staviti vjerojatno idući tjedan. razmišljao sam o pseudotropheus demasonima (1m+3ž),labidochromis caeruleus(1m+3ž), tri botie machracante i možda plehić ili ne, ovisi kako bi se slagalo s ciklidima. molim pomoć da li taj mix ide skupa. najradije bih htio malawi ciklide, a botie mislim radi puževa al ak ne treba, ne treba. koji čistač ide s njima ide li peckolta vitata, to mi je krasna riba.
ima li tko kakvih prijedloga u vezi zajednice samo neka kritizira, tu sam da nešto i naučim. zasad toliko. veliki pozdrav svima !

Zagreb/Sesvete

Offline Krajten

• Punopravni član
    • http://www.akvarij.net
moj 1. akvarij
« Odgovori #1 u: Veljača 22, 2006, 22:46:00 poslijepodne »

smatram da ti je ovaj akvarij puno premal za ciklide..Nisam neki strucnjak za ciklide, ali ovoliko znam..Evo sta ti pise recimo za pseudotropheuse...

This is a dwarf Mbuna, but don't be fooled into thinking you can keep more than one of these guys in less than 50 gallons. They are territorial, aggressive and, if cramped, will tear each other apart until only one lonely victor remains.

Da ne pricamo da macrachante narastu do 15 cm, vrlo brzo, a plechostomus cak do 30 cm. Ako vec mislis drzati ciklide, pocni sa malim amerikancima, apistograme , ili ramireze..uz njih mozes staviti i jato coridorasa i za gornji dio neko jato tetri..pozdrav i dobro dosao
ZG,Vrapče

Offline petra

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 60
  • Sad sam malo veći
    • http:/
moj 1. akvarij
« Odgovori #2 u: Veljača 22, 2006, 23:04:00 poslijepodne »
 Još jedan zaljubljenik u ciklide. Dobro nam došao!
Zagreb/Botinec
 Čudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, i još čudnije kako često nam baš to malo nedostaje

Offline asterix

• Punopravni član
moj 1. akvarij
« Odgovori #3 u: Veljača 22, 2006, 23:15:00 poslijepodne »
evo nam veze za nabavu repromaterijala
wellcome

Offline rykin

• Novi član
  • *
moj 1. akvarij
« Odgovori #4 u: Veljača 23, 2006, 19:41:00 poslijepodne »
hvala na dobrodošlici.
ali čitao sam da je dovoljno sto litara za 1 demasona mužjaka i 3 mu ženke, a da bi se 2 ili više mužjaka pobili. pa me zanima što bi još išlo uz njih.
ma ak kaj treba i ak mogu pomoći ću u nabavit
Zagreb/Sesvete

Offline korni

• Punopravni član
moj 1. akvarij
« Odgovori #5 u: Veljača 23, 2006, 22:38:00 poslijepodne »

Pa ne trebas zasad brinuti oko puzeva. Ako nemas bilja neces imati ni stete od eventualnih puzeva. Dok bi koristi cak mogao i imati, jer ce puzevi papati otpatke i rahliti dno. No jos mjesecima sigurno neces imati nijednog puza osim ako ga namjerno ne naselis. U tom smislu ne treba ti botia.

Mislim da je krajten malko pretjerao s rastom riba. To su mjere koje ribe postignu u prirodi ako ih grabezljivci ili ljudi ne ulove, ali u akvariju nikad toliko ne narastu. Plehiji ne odu dalje od 15- max20cm, a to i nije neka duzina za ribu koja ionako plazi po dnu i uglavnom se skriva, i sigurno ce im trebati godine da to dosegnu. Npr moj mali ancistrus kojeg sam kao malog kupio prije tocno godinu dana narastao je tek za dvije duzine, a sad je dugacak 8cm.
Zagreb

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
moj 1. akvarij
« Odgovori #6 u: Veljača 23, 2006, 22:42:00 poslijepodne »
aq je ok- a kaj je ona kamenčuga teška 20 - 30 kg? izgleda opako

Offline Krajten

• Punopravni član
moj 1. akvarij
« Odgovori #7 u: Veljača 23, 2006, 23:16:00 poslijepodne »
Citat: korni

Mislim da je krajten malko pretjerao s rastom riba. To su mjere koje ribe postignu u prirodi ako ih grabezljivci ili ljudi ne ulove, ali u akvariju nikad toliko ne narastu. Plehiji ne odu dalje od 15- max20cm, a to i nije neka duzina za ribu koja ionako plazi po dnu i uglavnom se skriva, i sigurno ce im trebati godine da to dosegnu. Npr moj mali ancistrus kojeg sam kao malog kupio prije tocno godinu dana narastao je tek za dvije duzine, a sad je dugacak 8cm.

pa meni je onaj plehic kojeg sam ti poklonio bio 15cm, akvarij je 150 l i za onaj akvarij je bio puno-prevelik, a ribaje bila tek nesto vise od godinu dana stara. Jedna je stvar, da riba moze prezivjeti, a druga je stvar da se riba u nekom okruzenju osjeca ok..Zar ne?

A botija ima i manjih vrsta, bar koliko se ja sjecam? koje narastu 5-6 cm, pa sam samo mislio predloziti da te nabavi, a ne macrachante koje su kod Petre velike ko skuse...a recimo umjesto precoa, recimo ancistruse koji ce u takvom akvariju narasti 10ak cm, a i biti ce puno korisniji...

nisam mislio nista lose reci, niti covjeka bacati u bad, jednostavno sam dao kanstruktivan, pa cak i vrlo tocan savjet..pozdrav
ZG,Vrapče

Offline korni

• Punopravni član
moj 1. akvarij
« Odgovori #8 u: Veljača 24, 2006, 02:19:00 prijepodne »

Oprosti krajten ako je zvucalo kao atak, nije mi to bila namjera.

Mislim da se ne covjek ne mora zamarati velicinom ribe dokle god ima viziju o tome kolko ce takvih riba smjestiti u odredjeni prostor. Za ovo sto je nabrojao plehi od nekih 15ak cm nece predstavljati veci problem, a moze mu biti vrlo koristan. Drugo su botije. Nece mu sigurno trebati neko vrijeme. A kad riba preraste lako jeda nekome tko ima veci aq, a ta faza prerastanja moze potrajati godinama.
Zagreb

Offline Krajten

• Punopravni član
moj 1. akvarij
« Odgovori #9 u: Veljača 24, 2006, 10:26:00 prijepodne »
ma nisam niti shvatio ko atack,.....Samo novom kolegi zelim dati savijet... pozdrav ljudi
ZG,Vrapče

Offline rykin

• Novi član
  • *
moj 1. akvarij
« Odgovori #10 u: Veljača 25, 2006, 19:47:00 poslijepodne »
i šta onda je ta kombinacija moguća, pa radije bih ja ancistruse ak mogu ić s ovim afrikancima. samo je sad problem, ne znam gdje ih ima za kupit, kod mene nema, a govore mi ljudi da ih nema baš u pet shopovima, mislim na ancistruse.
a bilje baš nemam osim anubiasa i kupit ću valisneriu, znači botie ne trebaju. a peckolta vitata, može li ona i koja aulonocara? eto opet ja na dugačko?,
al kad se vi na forumu ja sam vani.
thanks, a kamen i nije tak težak oko 10 kila, lava

Zagreb/Sesvete

Offline Karlo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
moj 1. akvarij
« Odgovori #11 u: Veljača 25, 2006, 22:37:00 poslijepodne »
Ancistrus u ZOO VILI u Karlovcu i albino i obicni, mozda ima i u Zg u Viliu.

Offline korni

• Punopravni član
moj 1. akvarij
« Odgovori #12 u: Veljača 26, 2006, 00:41:00 prijepodne »

Kupio sam ancistrusa u ducanu u ratkajevom prolazu, 35kn. Imali su obicne i zlatne. No pocesto ljudi na ovom forumu poklanjaju ili povoljno prodaju te ribe pa ako pricekas naci ce nesto. Sad na proljece ce zasigurno biti dosta podmlatka.
Zagreb

Offline rykin

• Novi član
  • *
moj 1. akvarij
« Odgovori #13 u: Veljača 26, 2006, 14:43:00 poslijepodne »
hvala svima,
idem u srijedu u ZOO VILI, vidjet šta ima profa za ponudit. tad ću vjerojatno i nabavit prve stanovnike.
Zagreb/Sesvete