Svibanj 02, 2025, 08:09:44 prijepodneNajnoviji Član: Megalodon

Autor Tema: Easy start i FFM  (Posjeta: 8591 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline MrCROant

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Rudeš
Odg: Easy start i FFM
« Odgovori #25 u: Ožujak 20, 2013, 22:03:23 poslijepodne »
Ako ti sve stima u akvariju samo natoci u drugi, ali je bolje jer bakterije su zaljepljene za nesto i nema ih kao nesto pretjerano u vodi uzeti bilje,kamenje oprati stari filter u novom i tak ... kolko ja kuzim.
I onda si taj cas gotov sa cikliranjem , samo ubaci jednu ribu unutra da hrani te nove bakterije da ne umru od galdi i polako dodavaj ribe kroz par tjedana.

Ipak da u biti znas na cemu si tj. jel akvarij zacikliran imati testove za amonijak i nitrite , pa mjeris i kad padnu na nulu a postoji izvor amonijaka (riba) znas da je zacikliran.

Offline dare

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • 091/5892288
« Odgovori #26 u: Ožujak 20, 2013, 22:51:41 poslijepodne »
Čim ubaciš novu ribu poremeti se odnos bakterija i zagađivača zato je dobro tjedan dana prije pojačati hranjenje. Akvarij stalno balansira između količine otpadnih tvari i broja bakterija. Zapravo se nemože reči da je ZACIKLIRAN jednom zauvijek. Najvažnije je da je uspostavljen dušikov ciklus i da sve vrste bakterija rade svoj posao. Ne preporučam mučiti ribu u akvariju sa imalo amonijaka. Dok se om ne počne redovito i stabilno razgrađivati u nitrate i nitrite ribama nije mjesto u akvariju i zato treba provjeriti kvalitetu vode prije prvih stanovnika. FFM če uvelike pripomoči u prvim tjednima novih pridošlica kako bi držao pod kontrolom neželjene spojeve.
Strpljenja i mudrosti i neče biti bolesti ili pomora riba. Na kraju to je najjeftinija varijanta.

Offline Vran

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #27 u: Ožujak 20, 2013, 23:11:25 poslijepodne »
Ma tak sam si nekak i mislil, al ono pitam redi radi, ubacil sam sad nakon 3 tjedna par kozica i corry-a i sve je (da kucnem u drvo) u redu, al onak sam da pitram... - ;)
Humor prenosi dušu preko ponora i uči je da se igra vlastitom boli. -Anselm Feuerbach