0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Ja sam imao manado i usisavao sam ga sa http://ca-en.hagen.com/Aquatic/Maintenance/Cleaning/11062 , usisavač od hagen-aSamo ta podloga je užas živi, ja sam ju izbacio.
Ima li neki nacin kako usisati smeće sa dna akvarija iz Manado podloge? Podloga je tako lagana da kad se priblizim sa cijevi za usisavanje sa vodom odmah usisavam i Manado? Ima li neko rjesenje?Inace Manado se pomalo lijepi za pincetu/magnet za staklo? Ima li u njemu željeza?
Citat: Filip Zebec - Siječanj 19, 2013, 13:46:25 poslijepodneJa sam imao manado i usisavao sam ga sa http://ca-en.hagen.com/Aquatic/Maintenance/Cleaning/11062 , usisavač od hagen-aSamo ta podloga je užas živi, ja sam ju izbacio.Ako može info zakaj nisi bio zadovoljan s Manadom? Ja ga planiram staviti kao zadnji sloj u akvariju pa me zanima
. Recimo kad sam imao dio akvarija s bijelim/bež pijeskom a drugi dio s Manadom ribe su redovito boravile na ovom tamnijem djelu gdje je Manado.
Okej onda, valjda će s gupijima biti okej
manji fi iliti ga smanji protok na crijevu i nece doci do usisavanja.
Mozes staviti link na usisivač s kojim čistis akvarij a da ne usises manado? Thanks.
Ja uopće ne usisavam podlogu. Imam Manado sa Gupijima, molijima, Corijima, Otićima, puževi ( Nerite, Helene, Svrdlasti), i RC kozice, mjenjam vodu 1 tjedno i svi živi i zdravi.
Citat: texlip - Siječanj 23, 2013, 08:56:58 prijepodneJa uopće ne usisavam podlogu. Imam Manado sa Gupijima, molijima, Corijima, Otićima, puževi ( Nerite, Helene, Svrdlasti), i RC kozice, mjenjam vodu 1 tjedno i svi živi i zdravi.zasada da, ali kad tad ce ti se obit o glavu...
Citat: zgmarkozg - Siječanj 23, 2013, 09:50:54 prijepodneCitat: texlip - Siječanj 23, 2013, 08:56:58 prijepodneJa uopće ne usisavam podlogu. Imam Manado sa Gupijima, molijima, Corijima, Otićima, puževi ( Nerite, Helene, Svrdlasti), i RC kozice, mjenjam vodu 1 tjedno i svi živi i zdravi.zasada da, ali kad tad ce ti se obit o glavu...ma kaj god! Ja nisam u tri godine od kad je akvarij u funkciji nijednom usisao podlogu i to je po meni nepotrebno. Pogotovo ako je akvarij dobro zabiljen i redovito se mijenja voda, te je dobra filtracija. A i nema šanse da ga usisam od bilja