Svibanj 11, 2025, 18:32:30 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: crveni švert problem ili ne?  (Posjeta: 2668 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Unnamed

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 34
crveni švert problem ili ne?
« u: Siječanj 27, 2013, 20:24:49 poslijepodne »
imam 2 šverta u akvariju muzjaka i zenku, e sad zenka jako puno kenja, konstantno izlazi iz nje..po 15cm na dan ponekad i vise, što mi jako ide na zivce..zanima me da li je to normalno ili ne,.ispocetka je bila jako debela kad sam ju kupio, no sad je smrsavila tj. normalna je,ali nisam primjetio da se okotila..

Offline FixFox

• Trade Count: (+24)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
Odg: crveni švert problem ili ne?
« Odgovori #1 u: Siječanj 27, 2013, 20:26:23 poslijepodne »
probaj ih manje hranit...  :)

Offline gašo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 65
  • Žuja je zakon
« Odgovori #2 u: Siječanj 27, 2013, 20:28:38 poslijepodne »
Možda su ti malce pojele druge ribe ili su ti se možda posakrivali u raslinju. malo pojasni što sve imaš u akvariju od biljaka i riba. Ili još bolje slikaj i stavi sliku. A to što puno kaki znači i da puno jede. :D :D :D

Offline Unnamed

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Siječanj 27, 2013, 20:35:24 poslijepodne »
ne hranim ih bas previse, dajem im koliko pojedu u jedno 15 sec..od bilja za sad nista jer je akvarij tek nedavno pusten u pogon pred kojih mj dana, bilje cekam od jednog kolege.imam samo panj i par kamenja.od riba: 4 neonke, 4 guppya, 2 sverta, 3 neke male jatne kojima ne znam ime  4 cistaca dna i 5 malih od kojih su 4 guppyci, a za ovog jednog malca nisam siguran ali vjeojatno je isto guppy..ali ona stalno kenja uvijek slepa drek za sobom

Offline gašo

• Punopravni član
  • Žuja je zakon
« Odgovori #4 u: Siječanj 27, 2013, 20:38:45 poslijepodne »
Nahranile su se neonke,švertovi a možda i gupy. Ako se male ribice nemaju gdje sakriti onda su odličan obrok za ostale veće ribe.

Offline Unnamed

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Siječanj 27, 2013, 20:43:02 poslijepodne »
a ne znam mozda i jesu nazalost.ali mi je zato 5 malih guppya prezivjelo..a sto je sad tim obavljanjem nuzde kod svertova tj samo zenke jeli to normalno.stvarno ne jede puno

Offline gašo

• Punopravni član
  • Žuja je zakon
« Odgovori #6 u: Siječanj 27, 2013, 20:44:37 poslijepodne »
Mislim da ti to nije problem. Ako joj je izgled i ponašanje uredno nebi trebalo biti problema.

Offline Unnamed

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Siječanj 27, 2013, 20:48:56 poslijepodne »
ponasanje je sasvim normalno, pliva, gleda, druzi se tu i tamo nagari muzjaka....

Offline biljana

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 50
« Odgovori #8 u: Veljača 04, 2013, 23:32:36 poslijepodne »
ponasanje je sasvim normalno, pliva, gleda, druzi se tu i tamo nagari muzjaka....

također imam švertove i istina je da ženke više kakaju, ali rješila sam to tako da ih manje hranim i sad više ne vise govanca iz ženki. ubacim dva puta dnevno vrlo malu količinu hrane i to je to. ustvari nisam ja toliko smanjila hranjenje kad razmislim, nego se narodilo dosta malih švertova (ženka je imala već 5-6 poroda) pa sad više pojedina riba ne može toliko pojesti kao prije jer ih je više u akvariju...

što se debljine tiče, sigurno je imala mlade, ali kao što su ti drugi rekli, svi su nažalost pojedeni. ja imam prilično zabiljen akvarij i imaju se malci gdje sakriti, ali od jednog poroda preživi možda par ribica, ostale budu pojedene odmah to jutro.

i očekuj da će ti švertica stalno rađati.. ova moja čim rodi, već za koji dan se opet počinje debljati... i tako svakih cca mjesec i pol dana imam nove malce u akvariju. uskoro ću morati pokloniti bar 15-ak švertova jer ih je previše :(