MAREA 6000 |

Evidentirano
« Odgovori #1 u: Siječanj 18, 2006, 22:23:00 poslijepodne »
e to te pitam!!
zanimam me još što predstavlja ovaj četvrti stupac?

Evidentirano
Ludim smatraju onoga čije se ludost ne poklapa sa ludošću većine!
« Odgovori #2 u: Siječanj 18, 2006, 22:24:00 poslijepodne »
Ima jedan dobar članak na Sloreefu koji sam pročitao o njima.

Evidentirano
« Odgovori #3 u: Siječanj 18, 2006, 22:31:00 poslijepodne »
Ma je, na Sloreefu ima više dobrih saznanja o tim pumpama... Napočetku su i imali problema, zbog razlike u mreži, no sad kad se to riješilo, pumpe im rade besprijekorno... Ono bis u zadnjem stupcu znači za dužinu akvarija...kako sam ja shvatio... Žale se ljudi da i nedaju tako jaki štrom, no onda opet, trebalo bi to detaljno analizirat nekom adekvatnom mjerom, ovako je samo nagađanje. Mislim, sigurno je da jedan powerhead sa usredotočenim mlazom baca dalje od jedneog streamera... no stream mlaz je koraljima i organizmima puno ugodniji. Bojan čak ima na 35litarskom refugiumu marea streamer 2400, kaže da je adekvatno, to govori o tome da je protok zbilja slabiji od očekivanog...IMO. Sve u svemu, kao što se i prodaje, jeftinija varijanta od Tunze-a 

Evidentirano
« Odgovori #4 u: Siječanj 18, 2006, 23:20:00 poslijepodne »
Babelfish je preveo kao 'range'...valjda je onda to domet u duljinu aq iako je to cudno, logicnije bi mi bilo da su to vrijednosti u cm stupca vode...al pumpe dobro izgledaju, 'ulijevaju povjerenje'  a impeler djeluje dost robusno...

Evidentirano
O mjeseče, sunčeva guzico. Što siješ, a ne griješ..... Pizdo.
« Odgovori #5 u: Siječanj 18, 2006, 23:20:00 poslijepodne »
Ma je, na Sloreefu ima više dobrih saznanja o tim pumpama...
Napočetku su i imali problema, zbog razlike u mreži, no sad kad se to riješilo, pumpe im rade besprijekorno...
Ono bis u zadnjem stupcu znači za dužinu akvarija...kako sam ja shvatio...
mislim da bi to prije moglo biti kako puzz kaze.. u prijevodu to znaci raspon(rijec koja bi morala stat iznad 4.stupca a stina je nije kopirao) do 300cm... Edited by: Strippy

Evidentirano
Split / Hrvatska
« Odgovori #6 u: Siječanj 19, 2006, 00:37:00 prijepodne »
jeftinija je od Tunzea jedino ako ne platiš kaznu na autocesti zbog prebrze vožnje.....  ............. ja sam u rizičnoj skupini po tom pitanju 

Evidentirano
Vraćam se odmah - Godot
« Odgovori #7 u: Siječanj 19, 2006, 00:42:00 prijepodne »
volio bi da se konačno ovakve stvari mogu kupiti i kod nas u Zagrebu.... 

Evidentirano
Vraćam se odmah - Godot
« Odgovori #8 u: Siječanj 19, 2006, 01:06:00 prijepodne »
Nigdje na netu ne nadjem Q/H grafove za ove pumpe, bilo bi ih interesantno vidjeti...Ako netko nabasa pls nek posta  , to bi rijesilo dilemu oko zadnjeg stupca 

Evidentirano
O mjeseče, sunčeva guzico. Što siješ, a ne griješ..... Pizdo.
« Odgovori #9 u: Siječanj 19, 2006, 08:57:00 prijepodne »
Zadnji stupac je duljina akvarija. Uglavnom, ja sam prije tjedan dana upecao dvije Marea-e 3200 i za sada sam iznimno zadovoljan. Apsolutno su tihe, bez i najmanjeg šuma. Imaju mogućnost mehaničke regulacije protoka (Tunze 6060 nema), mogu se rotirati u apsolutno svim smjerovima (koliko sam shvatio, Tunze se ne može). Što se protoka tiče, mislim da je protok onoliko koliko piše, ALI: nema sumnje da jedan klasičan power head baca dalje od bilo koje stream pumpe istog protoka. Razlog tome je taj što je izlaz iz power heada debljine prsta (i to nekog jako tankog prsta), dok je istovremeno izlaz iz stream pumpe promjera 5, a vjerovatno i više cm. Dakle jasno je o čemu pričam  . Upravo to je razlog zašto je mlaz iz power head-a ''oštar'' i kao takav nepogodan za reef organizme. Cijena: u biti ista kao i Tunze....50 jura Marea 3200, 70 jura Marea 4400, oko 100 jura Marea 6000. Tunze 6060 (dakle ekvivalent Marea-i 6000) je 100 jura ali on nema mogućnost regulacije protoka. Onaj koji to ima je 200 jura.... U ovom trenutku, dao bi apsolutnu prednost Marea pumpama pred Tunze pumpama. Dali ću isti stav imati i za godinu dana, vrijeme će pokazati 

Evidentirano
Novi Zagreb
« Odgovori #10 u: Siječanj 19, 2006, 09:01:00 prijepodne »
Evo slika iz susjedne teme:  

Evidentirano
Novi Zagreb
« Odgovori #11 u: Siječanj 19, 2006, 09:12:00 prijepodne »
Bok Profa! Pitanje: vidim da postoje dvije verzije: fiksna i rotirajuća. Cijena se odnosi na fiksne, pretpostavljam?

Evidentirano
Santa Cruz / Zaprešić
« Odgovori #12 u: Siječanj 19, 2006, 10:49:00 prijepodne »
Ma nema dvije verzije, sve je to isto. Ne znam dali sam možda ja tebe krivo shvatio, ali ne postoji verzija koja se sama rotira pomoću nekog mehanizma. Kada sam rekao ''...rotira se u svim smjerovima...'' mislio sam na to da se može usmjeriti u svim smjerovima.
Na gornjoj slici dio koji omogućava ''rotaciju''
Edited by: Profa

Evidentirano
Novi Zagreb
« Odgovori #13 u: Siječanj 19, 2006, 11:28:00 prijepodne »
Ne mislim na to, na slikama izgleda kao da postoje dvije verzije: 

Evidentirano
Santa Cruz / Zaprešić
« Odgovori #14 u: Siječanj 19, 2006, 11:40:00 prijepodne »
Sve ti je to isto........lego kockice.... 

Evidentirano
Novi Zagreb
« Odgovori #15 u: Siječanj 19, 2006, 12:06:00 poslijepodne »
E danas sam neki zbunjen,  !

Evidentirano
Santa Cruz / Zaprešić
« Odgovori #16 u: Siječanj 20, 2006, 01:21:00 prijepodne »
profa, daj snimi cijeli akvarij sprijeda da vidimo kak to strši sa strane....... zanima me vizualni aspekt pumpi u akvariju   

Evidentirano
Vraćam se odmah - Godot
|