Srpanj 17, 2025, 01:00:31 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Hexamita???????????????  (Posjeta: 1210 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Damir1

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
Hexamita???????????????
« u: Siječanj 30, 2006, 21:23:00 poslijepodne »
Nakon dva dana što je imao laganu oteklinu iznad očiju i nekakve bijele,vlaknaste"crviće" u tim porama,mom Blue diskusu je oteklina spala,ali na tom mjestu još postoji mala količina te vlaknaste tvari i mala rupica!!!!
Da li je to ipak Hexamita i ako je ,kako se liječi i da li će te rupice nestati ?????????
Iz Dioklecijanovog grada!

Offline asterix

• Punopravni član
Hexamita???????????????
« Odgovori #1 u: Siječanj 30, 2006, 21:43:00 poslijepodne »
daj nam ako mozes sliku, iako opisano najvjerojatnije potvrdjuje tvoju sumnju, ja sam svoga blue nedavno lijecio od hexamite i nekako izlijecio (prilijecio), no nije imao rupe, samo je bio povucen u kutu, bez apetita, sa bijelim izmetom, lijecenje imas opisano po bolesti

Offline Damir1

• Punopravni član
Hexamita???????????????
« Odgovori #2 u: Siječanj 30, 2006, 22:12:00 poslijepodne »
Drage volje,ali još nemam digitalca!
Moj Blue,što je čudno,apsolutno se normalno ponaša,jede,normalan izmet,nikakva skrivanja,boje jarke i žive....stvarno mi nije jasno!!

Iz Dioklecijanovog grada!

Offline Antimon

• Punopravni član
    • www.minigo.info
Hexamita???????????????
« Odgovori #3 u: Siječanj 30, 2006, 22:24:00 poslijepodne »
ovo šta je Asterix rekao to je hexamita (crijevni parazit),... i vrlo se jednostavno i brzo riješi metronidazolom, a rupe u glavi su nešto drugo, uglavnom nastaju u lošim uvjetima i nedostakom D vitamina,...
ukoliko ti diskus ne jede probaj otopinu ovog lijeka (možeš ga uzet u tabletama Medazol u ljekarni) nanjeti špricom (bez igle) direktno na rupu u glavi,... inače ja ti imam nešto hrane u koju je umješan metronidazol radi preventive, ali problem je ako diskus ne jede,...
nikad nisam imao slučaj rupa u glavi i nevolim ga kao većina miješat sa hexamitom koja je unutarnja, a ne vanjska bolest, ali ako ti diskus jede, javi se, dat ću ti hrane u koju je umješan ovaj antibiotik,...ko zna možda pomogne,...

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
  • Živim da uživam
Hexamita???????????????
« Odgovori #4 u: Veljača 01, 2006, 15:36:00 poslijepodne »

Citat: Antimon
ovo šta je Asterix rekao to je hexamita (crijevni parazit),... i vrlo se jednostavno i brzo riješi metronidazolom, a rupe u glavi su nešto drugo, uglavnom nastaju u lošim uvjetima i nedostakom D vitamina,...

Articles: Hexamita (Internal and external)

The external form of Hexamita is referred to as: Hole in the head disease. This disease affects susceptible fish such as discus, angelfish and oscars, which seem to be the most popular carriers of this problem (note that this disease may affect all fish). This disease usually starts out as a small "pimple" on the head, and as the condition proceeds in severity, ends up to be a very large sore causing lesions in the epithelium and... eventually ending up in death of the fish. Sometimes you are able to see small white nodules, sticking up out of the sore. The lateral line is also another area where this parasitic protozoan can be seen.

This disease is best treated early on with Metronidazole. If the sore(s) are extremely severe, you may also want to use an anti-fungal treatment like Forma-Green in the water to prevent a secondary infection from occuring ( In this case you would mix the Metronidazole in the food at 1 teaspoon per pound of feed, and use the Forma-Green in the water at 1 drop per gallon). Treat the fish for a minimum of 10 days with the Metronidazole.

Edited by: Crazy-a3
Bolje biti sam, nego sa budalama.
Zagreb/Dubrava