Kolovoz 05, 2025, 15:46:22 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Kako prepoznati da su bete spolno zrele i spremne za mrijest  (Posjeta: 1539 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Stevan

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Kako prepoznati da su bete spolno zrele i spremne za mrijest
« u: Siječanj 12, 2013, 13:16:23 poslijepodne »
Pozdrav. Imam četiri ženske i jednu mušku betu, pa bih volio da se razmnožavaju, a nisam siguran da li su spremne za to.

Offline Black Angel

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 42
Odg: Kako prepoznati da su bete spolno zrele i spremne za mrijest
« Odgovori #1 u: Siječanj 12, 2013, 14:43:23 poslijepodne »
Pozdrav. Imam četiri ženske i jednu mušku betu, pa bih volio da se razmnožavaju, a nisam siguran da li su spremne za to.

Ako su iz dućana preporučam jedno kvalitetno "tovljenje" ,znači 2 tjedna kvalitetne prehrane.
Samo , mrijestiti borce nije samo..idem mrijestit pa što bude.
Treba im adekvatan mrijesni akvarij,moraju biti dobro pripremljene ribe za mrijest,mrijestilište mora imati dovoljno skrovitih mjesta kako ženka ne bi nastradala u mrijestu,znaći da se može sakriti i odmoriti od mužjaka.
Najbolje , po meni doba za mrijest boraca je kad su između 5-8 mj starosti,iako se mogu mrijestiti i ranije.ali..ne bih preporučila.
U podforumu Betta Svijet naći ćeš kvalitetnih savjeta i pomoći će ti se u svakome trenutku,ali bih ti preporučila da malo još proučiš tekstove o mrijestu boraca.
Jer u mrijestu betta,može biti od 0-300+ jajašaca,a kada dozrijevaju mužjaci ne mogu biti skupa,trebaju biti u posebnim posudama..da li imaš što je potrebno da im osiguraš adekvatan prostor za život,i kvalitetnu prehranu?
BOŽE! Molim za MUDROST, da ga razumijem , za LJUBAV, da mu opraštam, za STRPLJENJE, za njegove hirove, jer ako te zamolim za SNAGU,
prebit ću ga !!!!
OH,I'M SORRY,DID I HURT YOUR KNIFE IN MY BACK?!

Offline blacktihi

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #2 u: Siječanj 12, 2013, 15:02:42 poslijepodne »
Ako si tvrdo odlučio da ih kreneš mrijestiti, nabavi dovoljno posuda u koje ćeš odvajati malce. Artemija je obavezna u prehrani mlađi, tako da ti i ona treba. Sve ostalo ovisi o prilikama i mogućnostima, ali u svakom slučaju samo naprijed

Offline TKD

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #3 u: Siječanj 15, 2013, 15:14:10 poslijepodne »
napravis policu, na koju stavis jedno......200 komada pvc flasa od po 2 litra, (tako sam bar ja radio) odrezes svakoj vrh i u svaku ubacis po rasprsivac koji si umotao u parce spuzve (dodje kao neki mali DIY spuzva filter), kad to pripremis onda ih pocnes mrijestiti, a do tad ih kvalitetno hrani zivom hranom.
“Bogu je svejedno, pojmove dobra i zla izmislili su ljudi.” Heraklit

“Iskustvo je najbolja škola, samo je školarina vrlo skupa.” Sokrat