Portal
Naslovnica
Forum
Akvarij.NET zajednica
Pomoć
Obrasci
Pošaljite mali oglas
AkTer! mreža
Za prave zaljubljenike
Akvarij.NET
Terarij.NET
AkTer! FEST
Prijava
Member Login
Registracija
Kolovoz 05, 2025, 15:48:02 poslijepodne
Najnoviji Član:
Kiki24
Akvarij NET - FORUM
»
Slatkovodna Akvaristika
»
Oprema
(Moderator:
ZliBrka
) »
Dva filtera
« natrag
naprijed »
Ispis
Str: [
1
]
Dolje
Autor
Tema: Dva filtera (Posjeta: 620 vremena)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Apach
Trade Count:
(
+1
)
Punopravni član
Spol:
Dob: 45
Dva filtera
«
u:
Siječanj 11, 2013, 22:06:38 poslijepodne »
Pozdrav svima.
Imam jedno pitanje vezano to kako najbolje rasporediti uljeve i izljeve dva filtera u akvariju. Znaci akvarij je RIO180 i paralelno ga prociscavaju Fluval 205 i tetra ex700.
Prije velike genaralke koja je bila prosli tjedan raspored uljeva i izljeva je bio takav da su na jednoj strani bili uljevi a na drugoj izljevi. To mi se nije pokazalo kao najbolje rijesenje jer sam na strani gdje su bili izljevi dole ispod njih morao staviti jos jednu protocnu pumpu jer mi se tamo skupljalo smece. Kako sam tu pumpu htio izbjeci sada je raspored takav da su kombinirani na svakoj strani uljev i izljev. Jedan uljev je normalan a drugi je sa skimerom (ili kako se to vec zove kada vuce vodu i sa povrsine) a izljevi su jedan normalan a drugi je spray bar.
Na slikama sam to malo skicirao cisto da vam bude lakse. Prva slika je pogled od naprijed a druga odozgora.
Moram priznati da mi ovaj raspored za sada dijeluje puno bolje od onoga prije jer je cirkulacija bolje rasporedjena po akvariju ali nisam u potpunosti siguran da je ovo najbolje rjesenje pa bi molio iskusnije u kombiniranju dva filtera da mi daju svoje prijedloge i kritike.
Navalite
Pozz...
Evidentirano
jurica75
Trade Count:
(
0
)
Punopravni član
Spol:
Dob: 49
Odg: Dva filtera
«
Odgovori #1 u:
Siječanj 11, 2013, 23:45:04 poslijepodne »
Ukrižaj,ako gledaš odnapred lijevo staviš ulaz pa izlaz prema natrag,a sa druge strane kontra
Na tako mali tank ti ne treba nikakva pumpa
Evidentirano
Ispis
Str: [
1
]
Gore
« natrag
naprijed »
Akvarij NET - FORUM
»
Slatkovodna Akvaristika