Prije par dana dok sam nešto radio po sobi uspio sam okrhnuti staklo na jednom od terarija, ali kako je taj terarij prazan i trenutno služi kao skladište za grane,treset, dekoraciju i ostale pizdarije, nisam odmah promijenio staklo nego sam ga samo zatvorio i ostavio tako.
Jučer dok sam čistio i preuređivao terarij od
viridis-a, spremao sam višak stvari u taj prazan terarij i u jednom trenutku sam uspio zakačiti taj okrhnuti komad rukom. Krv je u sekundi tankim mlazom duljine 20-ak cm počela špricati po sobi. Skužio sam da sam zarezao cefaličnu venu! Odmah sam pritisnuo iznad rane i otišao do kupaone da obrišem ruku. Nakon 10-ak minuta što sam ruku držao u zraku, krvarenje se smanjilo, toliko da mogu uzeti fotić i okinuti koju fotku (znam, ne morate ništa reć

) i oprati ostatak ruke. Nakon što sam oprao ruku vidio sam rez koji je zapravo bio jako mali, duljine možda 5-8 mm. Otišao sam po polubrata da mi pomogne zamotati ranu i nakon 15 min sve je bilo gotovo.
Nazvao sam jednog kolegu terarista koji radi na hitnoj i pitao sam ga da li trebam u bolnicu. Rekao je da ako je krvarenje zaustavljeno, mogu otići samo da me zašiju, ali budući da je rez jako mali i vena nije skroz prerezana, nego samo oštećena, očistio sam ranu betadinom, previo je i otišao završiti terarij.
Fotke neću postati ovdje jer ima ljudi kojima se krv gadi pa da im se baš ne igram sa želucem.
Možete ih pogledati ovdje:
Ifsilon Exotics