Srpanj 10, 2025, 14:01:44 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Bradata agama i zrikavci u terarijumu - potreban savet  (Posjeta: 1580 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Underking

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Bradata agama i zrikavci u terarijumu - potreban savet
« u: Studeni 20, 2012, 01:59:12 prijepodne »
Pozdrav svima.  :up:
Ovo je moja prva poruka, iako pratim forum vec par meseci - u sustini otkad imam bradatu agamu (od kraja septembra 2012). Agama ima oko 3,5-4 meseca i super napreduje, ima sve neophodne uslove, super jede itd. Proucio sam bezbroj poruka s gomile foruma na razlicite teme o cuvanju bradonja, tako da s uslovima i ishranom (osim perioda potrebnog da se prevazidje pocetni stres od promene sredine) nije bilo uopste problema. Medjutim, imam problem s nekoliko domacih cvrcaka koji su joj ranije pobegli jer ih nije pojela i sakrili iza pozadine posto izmedju pozadine i stranica terarijuma ima prostora da se zavuku (nisam ja pravio terarijum). Sad su cvrci porasli i cvrce nocu.  >:( Ja sam tokom poslednje 2 nedelje uspeo nekoliko da iscackam i ulovim ili ih agama pojede kad vidi da sam ih isterao. Ali, ostalo je par njih (1-2) i nikako ne mogu da ih se docepam. U sustini imam dva pitanja...

1. interesuje me da li smeta agami kada cvrce po celu noc (na srecu ja mogu da spavam). Rekao bih da ne posto je raspolozena sutradan i odmorna, ne kunja, normalno se ponasa kao i pre.

2. kako da se docepam tih cvrcaka, kako da ih izmamim da izadju iz svojih skrovista iza pozadine. procitao sam na netu neke savete o borbi protv cvrcaka ali se oni vise odnose na generalnu primenu u domacinstvu. Saznao sam da kada odrastu domaci cvrci zive jos oko tri nedelje, pa se nadam da ce relativno brzo uginuti ako ih se ne docepam pre toga. U terarijumu nema vlazne zemlje u koju bi polagali jaja.

Hvala na pomoci!  :)

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
Odg: Bradata agama i zrikavci u terarijumu - potreban savet
« Odgovori #1 u: Studeni 20, 2012, 07:57:14 prijepodne »
Mislim da se nemoras brinuti oko nijednog od tvoja dva problema.......
Cvrcanje joj sigurno ne smeta...
Ako privire bradonja ce ih maznuti.....ako krepaju, mzda bi bilo bolje da ih uspijes izvuci...ali, i ako ne, s obzirom na temperaturu koja je u terarij(trebala bi biti) oni ce se samo osusiti,...
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline Allyna

• Punopravni član
  • **
Odg: Bradata agama i zrikavci u terarijumu - potreban savet
« Odgovori #2 u: Prosinac 17, 2012, 16:35:22 poslijepodne »
Slažem se sa odgovorom gore, ne vjerujem da agami smeta. A i lako tebi ako možeš pokraj njih zaspati, mene strašno živciraju :D