Kolovoz 04, 2025, 10:50:50 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Mrijest Otocinclusa  (Posjeta: 6532 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline blackfish

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Odg: Mrijest Otocinclusa
« Odgovori #25 u: Siječanj 09, 2013, 19:40:41 poslijepodne »
Alge, mrvljenu hranu, tikvice.

Offline blackfish

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #26 u: Siječanj 15, 2013, 20:32:23 poslijepodne »
Ono što sam ja primijetila vezano za uzgoj otića je da ih nije problem mrijestiti. Problem je kako mlade održati na životu. To je po meni nemoguća misija. Najvjerojatnije u prirodi imaju na jelovniku nešto što mi u akvarijima nemamo. I koliko vidim zelene alge ne vole. 

Offline koiman

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #27 u: Siječanj 16, 2013, 11:48:00 prijepodne »
Nisam stručnjak za otocincluse, ali iskustva sa uzgojem riba imam. Evo što mi pada na pamet.
U tom periodu života male ribice po prvi put uzimaju zrak. Neke vrste zahtjevaju veliku vlažnost zraka i određenu temperaturu zraka. Neke vrste traže plitku vodu da lakše dođu do zraka.
Drugo, tikvice ako su kupovne vjerovatno u sebi sadrže određenu količinu štetnih tvari koja se nakupila tokom uzgoja, što može smetati malim ribicama.
Suha mrvljena hrana može izazvati probleme u probavi. Trebalo bi koristiti hranu koja je tvornički napravljena kao prah (prilagođena mladim ribicama).
I probaj ribicama dati spirulina tablete.

Evo nekoliko ideja. Hoće li pomoći ne znam.
Sretno!

Offline koiman

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #28 u: Siječanj 17, 2013, 09:09:01 prijepodne »
Jučer sam se bacio na proučavanje literature, i našao sam na nekoliko mijesta piše da tek izleglim otosima (iako su algojedi) treba davati infuzorije i artemije.
Otocinclusi su mi fenomenalne ribe pa bih volio da ih uspiješ uzgojiti.

Offline blackfish

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #29 u: Siječanj 17, 2013, 11:29:10 prijepodne »
Evo, opet se mrijeste! Lude ribe!
Za 2-2,5 dana se izlegu mladi. 2 dana imaju žumanjčanu vrečicu i nakon toga počinju problemi.
Najdulje do sad mi je živio jedan 14 dana bez ž. vrečice. Prije 2 dana je  :dead:

Offline texlip

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
    • 150 L Biljni
« Odgovori #30 u: Siječanj 17, 2013, 12:21:41 poslijepodne »
Ono što sam ja primijetila vezano za uzgoj otića je da ih nije problem mrijestiti. Problem je kako mlade održati na životu. To je po meni nemoguća misija. Najvjerojatnije u prirodi imaju na jelovniku nešto što mi u akvarijima nemamo. I koliko vidim zelene alge ne vole. 

Daj mi reci gdje ih mrijestis , u zajednickom akvariju, kakva ti je voda meka-tvrda, koliki je pH. Jel imas nekakvo skloniste gdje se mrijeste- kokosov orah ili konus nekakav ili slicno.
Pozdrav i drzim fige da prezive i narastu.
Otkad sam otkrio Akvaristiku puno sam opusteniji!
http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=67806.new#new

Offline blackfish

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #31 u: Siječanj 17, 2013, 13:03:37 poslijepodne »
U zajedničkom rodilištu  :D Zapravo se radi o zajedničkom akvariju, gdje sam spašavajući male kozice od proždiranja dobila izlijeganje galaksica i mrijest otića. Ovo mi je već 3. mrijest otića u 2 mj. Izlegne ih se 30-tak po mrijestu i svi malci uredno u prva 2 tjedna  :dead: Malce hranim svim i svacim što kozama naravno odgovara, pa sad imam invaziju koza. U drugom mrijestu sam dio ikre odvojila u drugi prazan akvarij pun raznoraznih zelenih algi uz dohranu, međutim ni ta varijanta nije odgovarala.
Voda je normalna pipovača. Od bilja im odgovara širokolisno. Ne traže sklonište za mriješćenje.