Srpanj 22, 2025, 05:03:41 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Preporuka za tintni pisač  (Posjeta: 2159 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Puffy

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
  • univ. bacc. biol.
Preporuka za tintni pisač
« u: Prosinac 07, 2012, 20:50:46 poslijepodne »
Pozdrav svima!

Odlučio sam se na kupovinu tintnog pisača. ... I trebam vašu pomoć.

Laser mi je veliki financijski zalogaj  :-[ čak i uz činjenicu da su toneri isplativiji. Ipak, trebam nešto što će mi printati boju, a za što neću morati pljuniti par stotina (ako ne i više) kuna dok napunim color laser.

Tražim, dakle, nekakav pisač koji će uredno obavljati svoju funkciju, a koji na sebi ne mora nužno (čak uopće) imati opciju skeniranja/kopiranja.

Jedna takva ponuda je i ova s linka:
http://www.optimum-online.hr/detalji_proizvoda.0b15ce13f191471ca9df6447696445fb.pisac-ink-canon-pixma-ip2700.aspx

Cijena je i više nego pristupačna, ali mi punjenja i nisu baš  :-[ A ne znam ni je li postoje zamjenske boje za njega.

Dakle, od printera očekujem i povoljnije boje, sa zamjenskom alternativom  :-[

Znam da tražim mnogo toga za malo novca, ali situacija je takva, pa... Molim svakoga tko može pomoći savjetom i linkom da se javi  :up: :up:
Kao i one savjete koji se tiču izbjegavanja određenih marki...  :zagrljaj:
FILIP (Valpovo)

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: Preporuka za tintni pisač
« Odgovori #1 u: Prosinac 07, 2012, 21:17:34 poslijepodne »
pa ovisi zapravo koliko i kaj printas. Canon je odlican printer, imam pixmu IP4000 vec godinama i nikad problema, No ako ti treba boja, a izgleda da da, onda bih svakako preporucio neki sa zasebnim spremnicima jer u protivnom cim ti nestane jedna bacas sve. Ja koristim samo originale jer ne printam puno a nisu bas preskupi. Set od 5 komada je oko 300kn.
Pogledaj ovdje kaj imaju od zamjenskih, odnosno za koje modele pa onda po tome kupi printer http://www.abc-toner.com/index.php?hc-prod_id=264&hc-cid=319
da se ne zaletis sa nekim novijim modelom za koji jos nemaju. Imas tih tinti i za manje novaca ali ja ipak ne bih stavio boju od 6kn u printer.

Offline rus

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #2 u: Prosinac 08, 2012, 00:03:34 prijepodne »
Ja sam zeni kupio epson stilus dx 7450 i ok je. Zamjenske boje su cca 50 kn u rijeci i dosta joj traju

Offline Dreamer

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #3 u: Prosinac 08, 2012, 00:34:33 prijepodne »
Pokusaj odgovoriti koliko printas? Canon pixme pogotovo serije 4X00 su se do sada pokazali kao solidni printeri...  Epsoni su generalno poznati po tome da ako koristis zamjenske tinte da se glava zacepi ili ako ih jednostavno mjesec ili dva ne koristis. Tada printer u pravilu bacas u smece. Ako ne printas previse odnosno ako printas 10-20-50ak stranica mjesecno neki od Canon pixma modela serije 2x00 ili 4x00 je OK provjeri prvo imas li zamjenske tinte...

Ako printas puno izvrstan inkjet u boji koji je jeftiniji u eksploataciji od lasera je HP Officejet Pro 8000 serija ali on dodje oko 1500kn tako da ti nije isplativ ako mjesecno ne printas barem 1000 stranica.

Uglavnom pravilo ti je sto jeftiniji pisač to je original tinta skuplja.
« Zadnja izmjena: Prosinac 08, 2012, 00:50:25 prijepodne od Dreamer »

Offline Dreamer

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Prosinac 08, 2012, 00:36:30 prijepodne »
Jedna nadopuna i ograda oko epson modela, modeli unatrag 2-3 godine su redovito krepavali nakon kratkog vremena ako se koristi zamjenska tinta ili ako se 1-2 mjeseca nista ne printa, obicno se glava posusila i pisač nije bilo isplativo popravljati. Kako je sa ovim najnovijim modelima nisam upoznat.

Offline Chip

• Trade Count: (+1)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #5 u: Prosinac 08, 2012, 06:33:27 prijepodne »
Ja osobno koristim canon pixma ip4200, i vec 5-6 godina me odlicno sluzi. Zamijenske tinte su jeftine i svaka boja je posebno, ima dobar ispis  fotografija, CD-a.... 
Ni sam ne znam koliko sam tisuca i tisuca stranica isprintao s njim, i ako ne radi 6 mj nemas straha da ce se tinta zasusiti i da ce stekati...
Da sada idem kupovati pisac definitivno bi bio ovaj http://www.nabava.net/pisaci__110/canon-pisac-pixma-ip4950-ink-jet-duplex__1525171 , je da je duplo skuplji od onog sto si ti gledao, ali mislim da se isplati.
A cijena zamijenskih tinti s cipom je 25-50 :)

Offline Puffy

• Punopravni član
  • univ. bacc. biol.
« Odgovori #6 u: Prosinac 08, 2012, 12:12:41 poslijepodne »
Hvala svima na odgovorima!

Pa printao bih svakih par dana par stranica, sigurno.

Uglavnom za školu, a danas-sutra i za skripte za fax.

Ne namjeravam puno boju koristiti (možda koja riječ u boji, eventualno koja skica/slika u boji (konkretno, nešto iz biologije obzirom za to najviše radim)). Dakle, nekakva normalna upotreba, ništa previše.

Ovaj Canon mi se jako sviđa. Iskreno, pristao bih i na kupovinu polovnog,
ali bi mi netko morao doista jamčiti za njega da je dobar, pouzdan i NEzaštopane glave.  Koliko to uopće mogu očekivati od ljudi preko oglasnika (njuškalo, npr.) ? Doista me zanimaju iskustva!!
Bitno mi je da slike ne printa s crtama ili tako nešto.

FILIP (Valpovo)

Offline reebeech

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #7 u: Prosinac 08, 2012, 12:22:35 poslijepodne »
ja sam nekih 5-6 godina koristio HP5740...kad je bio novi, sa originalnom bojom,  printao je savrseno...naravno, originalnu boju nisam kupovao nego sam ga sam punio...za  35 kn dobijes kit za punjenje i crne boje koju 2 godine nisam potrosio...a printo sam stvarno dosta...tintu u boji nisam koristio, ali princip bi bio isti..color kit dode 39 kn.. za skripte i slicno ti ne treba ne znam kakva ekstra kvaliteta a ovo je ful jeftino..

nazalost taj printer mi se pokvario, ne zeli uvlaciti papir vise...
sad sam kupio noviji HP pa se nadam da cu i njega moci puniti, inace sam naj***...

Offline Puffy

• Punopravni član
  • univ. bacc. biol.
« Odgovori #8 u: Prosinac 08, 2012, 12:34:13 poslijepodne »
Evo, pronašao sam nešto, cijenom strašno primamljivo: http://www.njuskalo.hr/ink-jet-printeri/canon-pixma-ip4300-oglas-6586328

Zamjenske ORINK s čipom su 14,00 kn za njega!

Kako mogu biti siguran da je glava savršena? :(
FILIP (Valpovo)

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #9 u: Prosinac 08, 2012, 13:35:48 poslijepodne »
pa nikad ne mozes biti siguran, ali kazem, ja imam IP4000 od kad je izasao, kupljen je u HG spotu jos dok su bili u onom podrumu i radi savrseno. A ima perioda da ne printam nista po par mjeseci i nista mu nije. Ali napominjem, ja koristim iskljucivo original tonere.

Offline Chip

• Trade Count: (+1)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #10 u: Prosinac 08, 2012, 15:30:51 poslijepodne »
pa nikad ne mozes biti siguran, ali kazem, ja imam IP4000 od kad je izasao, kupljen je u HG spotu jos dok su bili u onom podrumu i radi savrseno. A ima perioda da ne printam nista po par mjeseci i nista mu nije. Ali napominjem, ja koristim iskljucivo original tonere.

A nije li ti malo prevelika investicija koristiti orginalne tonere, ja sam presao na zamijenske cim su izasli, jer sam znao hrpu knjiga printati.

A najsmijesnije od svega je bilo kad sam se isao slikati za osobnu, i lik u fotostudioju je na printao slike na ip4200,  ono gledam i nevijerujem to sam mogao i kod kuce napraviti.  :) :) :)

Offline Dreamer

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Prosinac 08, 2012, 18:04:58 poslijepodne »
Evo, pronašao sam nešto, cijenom strašno primamljivo: http://www.njuskalo.hr/ink-jet-printeri/canon-pixma-ip4300-oglas-6586328

Zamjenske ORINK s čipom su 14,00 kn za njega!

Kako mogu biti siguran da je glava savršena? :(

Nikako! Pogotovo jer ga covjek prodaje 'bez punjenja' ma sto mu to znacilo valjda misli bez tinti. Ako je pisač bez tinti znaci bez kazeta u glavi za pisanje, glava se posuši u roku vrlo brzo. Valjda misli sa praznim tintama.

Uglavnom jedino mozes biti siguran da ga na licu mjesta isprobas da ti nesto isprinta u draftu crno bijelo i u boji. Ako se sve vidi dobro znaci da je glava OK. Iako 200 kn za 5-6 godina star pisač mi se čini puno.

Offline Puffy

• Punopravni član
  • univ. bacc. biol.
« Odgovori #12 u: Prosinac 08, 2012, 18:43:49 poslijepodne »
Eto, navedeni je prodan :D

Tražim dalje. Novi pisač bez zamjeskih tinti ne dolazi u obzir.
FILIP (Valpovo)

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #13 u: Prosinac 08, 2012, 19:12:10 poslijepodne »
A nije li ti malo prevelika investicija koristiti orginalne tonere,
ne bas, ne printam puno a svih 5 komada se da nabaviti za 300kn. Losa iskustva za zamjenskim. I u principu kad sam uzimao taj canon, uzeo sam zato jer je imao odvojive tinte po nekih 70-80 kuna komad. Tada je to bilo jako jeftino a printer je bio dosta skup, oko 1500kn tak da nisam htio nis riskirati. A kako u pravilu nikad ne kupujem sve nego uvijek po jednu onda me to ne pogadja previse.
Eto, navedeni je prodan :D

Tražim dalje. Novi pisač bez zamjeskih tinti ne dolazi u obzir.

onaj gore spomenuti ti ima zamjenske http://www.abc-toner.com/advanced_search_result.php?hc-model_id=130304

Offline tommySB

• Trade Count: (+15)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #14 u: Prosinac 08, 2012, 19:17:46 poslijepodne »
imas u konzumu...multifunkcionalni uređaj HP DJ 1050...
printer,kopirka,skener..
brzina CB ispisa do 16 str. u minuti
brzina kolor ispisa do 12 str/min
rezolucija 4800x1200dpi
rezolucija skenera 1200x1200dpi
dubina skenera 24-bitna
digitalna obrada slike
sucelje hi-speed usb 2.0
269 kunica...
sad samo provjeri,za zamjenski toner...
CATCH AND RELEASE
Znao je reći marva je marva,u trnju jede u blatu spava, al se nikada ne uprlja ko čovjek

Offline Puffy

• Punopravni član
  • univ. bacc. biol.
« Odgovori #15 u: Prosinac 08, 2012, 19:25:55 poslijepodne »
Odlična cijena, izgleda nema zamjenske tinte. :(

Očajno ...
FILIP (Valpovo)

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #16 u: Prosinac 08, 2012, 19:39:52 poslijepodne »
ma zaboravi hp, i one zamjenske kaj imaju kostaju vise nego original za canona.

Offline phrsak

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Prosinac 08, 2012, 19:49:41 poslijepodne »
Prije 10 g. imao 2 canona.

Printer za 600 kn kojem je u par mjeseci otišla glava koja je tada koštala 450kn.
Nakon toga za 2000 kn jednom fax, scaner, printer i kopirka, ponovo otišla glava.

Kupio HP5652 nebi hvalio da ne krepa, ali još dan danas radi i super sam zadovoljan.

Otac ima Canon MP200 dvije god., i inznenađujuće dobro radi svoj posao.
Boja mu se zaštopala jer ju ne korisi, al zato crna šljaka.

Po meni MP200 super stvar za te novce.

Offline pulek

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #18 u: Prosinac 08, 2012, 19:55:54 poslijepodne »
Moja preporuka canon pixma serije 4x00 ili 5x00 cijena dosta pristupačna oko 100eur kod nas, koristi mikro brizgalice pa štedi boju,izrđuje super fotografije na foto papiru pouzdan i ne kvare se.Zamjenske boje su jeftine samo pazi kod kupovine da imaju čip iako ima za kupiti i bez čipa pa onda moraš preljepiti sa starog praznog kontejnera ali to ne preporučam.
Moj savjet ne uzimaj hp lexmark nashuatek u prodaji su jeftiniji ali boje te dođu skoro koliko i novi printer a nemaju toliko dobar ispis kao pixma.Ovo govorim iz iskustva s obzirom da radim u jednom ministarstvu na održavanju IT opreme.A ako misliš na multifunkciju odnosno scan-kopirka-printer obavezno laser jer još nisam vidio nijedan multifunkcijski tintni uređaj  da se nije pokvario it u nekoj normalnoj upotrebi.

Offline pulek

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #19 u: Prosinac 08, 2012, 20:02:20 poslijepodne »
Zaboravio sam napomenut da ne uzimaš serije pixma ip 1x00 2x00 3x00 je od serije 4x00 na više su printeri sa pet kontejnera dvije crne text i foto te c y m,znaći serije ispod četiri imaju dva ili tri kontejnera koji se brzo troše i cijenovno su skuplji te nemaju tako dobar ispis.Ako se odlučiš na seriju pixma ip 4x00 mislim da je to najbolji izbor cijena-kvaliteta.

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #20 u: Prosinac 08, 2012, 20:09:10 poslijepodne »
Prije 10 g. imao 2 canona.

Printer za 600 kn kojem je u par mjeseci otišla glava koja je tada koštala 450kn.
Nakon toga za 2000 kn jednom fax, scaner, printer i kopirka, ponovo otišla glava.

da, to su i meni govorili kad sam ga uzimao. No kako sam prije toga imao neki epson, pa hp a oba su bila smetje sa samo jednim spremnikom koji su kostali  :dead: odlucio sam riskirati jer je canon na tim novim kao nesto promijenio. I evo, 8 godina i nis mu nije. I znam jos par tih jacih serija canona kaj ljudi imaju i nitko nema problema. No ovi jeftiniji iz serije 1xxx i 2xxx nisu ni blizu tako pouzdani.

Offline acidorange

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #21 u: Prosinac 08, 2012, 20:20:55 poslijepodne »
Ja imam Canon Pixma 4300 i 4700 i nemam zamjerke - toliko toga su isprintali za faks i posao! Što se tiče zamjenskih tinti, kod nas su od 17 kn bez čipa pa do 36 kn s čipom za 4700. Međutim, identične se mogu kupiti na ebayu puno jeftinije, s čipom se može naći cijeli set (5 komada) za 50kn!

Offline Puffy

• Punopravni član
  • univ. bacc. biol.
« Odgovori #22 u: Prosinac 09, 2012, 15:13:35 poslijepodne »
Dakle, trebam Pixmu 4200 ili 4300 ili 4700, samo me zanima gdje :D
FILIP (Valpovo)

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #23 u: Prosinac 09, 2012, 17:14:33 poslijepodne »
ja ne bih kupio polovni printer te klase. Uzet ce ti otprilike pola ili vise od onoga kaj kosta gore spomenuti ip4950 a razik da crkne postoji. Pogledao sad na njuskalu i ima ih gro neispravnih, da li zbog (ne)koristenja, losih zamjenskih tinti ili neceg treceg, nebitno, ali glupo je pljunuti 300+ kn i strepiti ako je novi sa garancijom 600.

Offline Puffy

• Punopravni član
  • univ. bacc. biol.
« Odgovori #24 u: Prosinac 10, 2012, 14:50:37 poslijepodne »
Nažalost, moram se složiti s tobom kinggo.

Pisači koji su trenutno u prodaji su mi, ili trenutno preskupi (a imaju zamjenske tinte), ili, unatoč niskoj cijeni samog uređaju, imaju skupe tinte.

Meni to jednostavno ne odgovara. Hoću i ovce i novce :D :D

Čini mi se da ću, dok ne nađem neku zgodnu soluciju, nastaviti printati u foto-studiu.
FILIP (Valpovo)