Lipanj 23, 2025, 19:50:16 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Uzgoj Blaptica Dubia  (Posjeta: 1556 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline SuiciTe Basta

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 35
Uzgoj Blaptica Dubia
« u: Prosinac 15, 2012, 23:24:40 poslijepodne »
Pozdrav svima, poceo sam sa uzgojem dubija prije jedno mjesec dana, i posto je zahladnilo danas sam nabavio foliju grijac koji sam postavio ispod kutije u kojoj se nalaze dubije...upravo je temperatura 38 stepena C, ali se konstantno dize...Vlaznost je na 60%...eh sad imam sva pitanja....prvo je, kako mogu tegulisati temperaturu, jer se ocigledno konstantno ( polahko ali sigurno) dize...a drugo je, iako je vlaznost zraka samo na 60% ( a ako ja znam moze komotno i do 90 da se popenje) kutija mi uzasno rosi kao da potparava, sta da uradim protiv toga...hvala  :D

Offline leopard gecko Trevor

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
Odg: Uzgoj Blaptica Dubia
« Odgovori #1 u: Prosinac 16, 2012, 15:03:59 poslijepodne »
Pozdrav svima, poceo sam sa uzgojem dubija prije jedno mjesec dana, i posto je zahladnilo danas sam nabavio foliju grijac koji sam postavio ispod kutije u kojoj se nalaze dubije...upravo je temperatura 38 stepena C, ali se konstantno dize...Vlaznost je na 60%...eh sad imam sva pitanja....prvo je, kako mogu tegulisati temperaturu, jer se ocigledno konstantno ( polahko ali sigurno) dize...a drugo je, iako je vlaznost zraka samo na 60% ( a ako ja znam moze komotno i do 90 da se popenje) kutija mi uzasno rosi kao da potparava, sta da uradim protiv toga...hvala  :D

Za kondenziranje bolje riješi ventilaciju(vise rupica).... :)
1.0.0 Bradata agama
0.1.0 Leopard gekon
1.1.1 Divovski africki puz

Offline Spaljeni

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 29
Odg: Uzgoj Blaptica Dubia
« Odgovori #2 u: Prosinac 16, 2012, 19:37:33 poslijepodne »
napravi tako da  grijač dira kutiju samo dijelom i stavi sa strane ne ispod ...to šta se rosi nemam pojma iskreno :D
sve ostalo http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=article&id=484:uzgoj-ohara-blaptica-dubia-&catid=59:hrana&Itemid=181  :up: